Prof. Dr. Orhan Şen açıkladı! İstanbul'a o tarihte kar geliyor: Lapa lapa yağacak

Prof. Dr. Orhan Şen açıkladı! İstanbul'a o tarihte kar geliyor: Lapa lapa yağacak

Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'a kar yağacağı tarihi açıkladı. Şen, beklenen kar yağışının 2 yıl önceki gibi bir kar yağışı olabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'a 10-11 Ocak tarihlerinde soğuk hava dalgası geleceğini ve kentte kar yağışı şeklinde olacağını kaydetti.

CNN Türk'e açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Orhan Şen, "Hava sıcaklıkları ortalamanın üstündeydi. Yağış azlığı da düşündürücü. 10-11 Ocak gibi soğuk hava dalgası geliyor. İstanbul'da da kar yağışı yapacak. Henüz 10 gün var. Bu olasılık artabilir. Sıcaklıkların 5-6 dereceye kadar düşebileceği soğuk hava geliyor. Sistemler değişmezse bu sistemin İstanbul'un kar yapacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

"Kış geç geldi, uzun sürecek demek zor bir ihtimal" diyen Şen, şunları söyledi:

 

"Kış kışlığını yapacak. Aylar önceden bunu bildirmiştik. Ocak, şubat aylarında kış yaşanacak. 2023'ün en sıcak yıl olması ile ilgisi yok. Öyle bir kış yapar ki o sıcak havaları unutabiliriz. Küresel ısınma ile ilgisi yok. 2 sene önceki gibi bir kar yağışı da olabilir. Şiddetini ve miktarını ilerleyen günlerde bildireceğiz. 3-4 gün sürecek soğuk hava dalgası olacak. İstanbul'da ne kadar olur bakacağız."

 

Şen, şunları kaydetti:

 

"Tahminime göre ayın 10'u akşamı gibi başlayıp perşembe cuma gibi İstanbul'da etkili olur. Önümüzdeki hafta sonu devam edecek gibi. Sonda Anadolu'ya kayacak bu sistem."

    
Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.