Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul'a kar yağışı için yeni tarih! Çok beklemeyeceğiz

Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul'a kar yağışı için yeni tarih! Çok beklemeyeceğiz

İstanbullular ne zaman kar yağacağını sorarken, Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen'den İstanbul'a kar yağışı için yeni bir tarih geldi.

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için yaptığı açıklamada kar yağışı için yeni tarih verdi. Şen, Kendisinin "İstanbul'a kar yok, yağmayacak da" şeklinde bir açıklaması olmadığını belirtti.

Prof. Dr. Şen İstanbul'a kar yağışı tahminini, "Şubat yarısından sonra hatta mart başı bile yağabilir. Sorun gelen sistemlerde yağışın yanında sıcaklığın da 4 derecenin altına düşmesi. Bu gerçekleşirse yağacaktır" ifadeleriyle paylaştı.

Meteoroloji’nin son analizlerine göre; ülkenin kuzey bölümleri parçalı ve aralıklı olarak yoğun bulutlu olacak, Batı Karadeniz'in iç alanları, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya, Elazığ, Tunceli, Iğdır dışında), Güneydoğu Anadolu (Adıyaman dışında), Sakarya, Bilecik, Antalya ve Hatay çevreleri yağışlı geçecek.

Yağışların, kıyı bölgelerde yağmur ve sağanak, iç bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor. İç ve doğu kesimlerde sis, pus, buzlanma ve don olayları meydana gelebilir. Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise çığ riski var.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.