Prof. Dr. Özcan Yeniçeri parti kuracak iddialarına yanıt verdi!

Prof. Dr. Özcan Yeniçeri parti kuracak iddialarına yanıt verdi!

İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra yeni parti kuracağı yönünde iddialara cevap veren Yeniçeri, bu iddialar ile ilgili Siyasetcafe’ye açıklamalarda bulundu.

6 Ağustos 2018 tarihinde İYİ Parti’den istifa eden eski milletvekili ve Prof. Dr. Özcan Yeniçeri’nin parti kuracağı veya bir oluşumun içinde olduğu yönünde basında haberler çıkmıştı.

Bazı haberlerde ise Prof. Dr. Ümit Özdağ ile beraber parti çalışması yaptığı iddia edilen Yeniçeri bu iddialara cevap verdi.

Siyasetcafe’de köşe yazarlığı da yapan Yeniçeri’nin parti kurup kurmayacağı ile ilgili sorular sitemizin E-Posta ile adresine de gelmektedir.

 

Bu soruları yönelttiğimiz Yeniçeri şu açıklamayı yaptı:

 

'Bu tür iddiaların olduğu doğrudur. Ancak ben bir parti kurma düşüncesinde değilim. Böyle bir girişimim veya düşüncem olmadı.  Ben MHP’liyim.  Türk milliyetçisiyim. İyi partiye katılmamın amacı partide Türk milliyetçiliği fikrini hakim kılmaktı. Bu amaç için siyasete girdim ve İYİ Parti’de de bu düşüncemi yaşatacağımı düşündüm. Ancak bunun İYİ Parti ile mümkün olamayacağını gördüm. Ben akademisyenim. Şimdilik siyaset yapmak veya parti kurmak gibi bir düşüncem yok.  Türk Milliyetçiliği fikri ekseninde akademisyenleri ile bir grup çalışması yapmayı düşündük. Ancak bu bir siyasi parti alt yapısı değildi.'

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.