Prof.Dr. Uğur Şahin: BioNTech aşısı Delta varyantına karşı etkili

Prof.Dr. Uğur Şahin: BioNTech aşısı Delta varyantına karşı etkili

Mevcut koronavirüs aşıları, Hindistan'da ortaya çıkan Avrupa ve ABD'yi de etkisi altına alan Delta varyantına karşı etkili mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı;

Koronavirüs salgını birçok ülkede kontrol altına alınırken Ekim 2020'de Hindistan'da ortaya çıkan daha sonra Avrupa ve ABD'de de görülen Delta varyantı endişeye neden oldu. Delta varyantının ortaya çıkması ile 'Mevcut Covid-19 aşılar işe yarıyor mu?' sorusu merak konusu oldu. BioNTech kurucusu Uğur Şahin delta varyantı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

ORTAYA ÇIKAN VARYANTLARA KARŞI ETKİLİ

 

BioNTech Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Şahin, şirketin çevrimiçi yıllık genel toplantısında yaptığı konuşmada kendi ürettikleri korona aşılarının yeni ortaya çıkan varyantlar karşısında da etkili olduğunu belirterek, "Şu anda aşımızı mevcut varyantlara uyarlamanın gerekli olduğuna dair bir kanıt yok" dedi.

 

ÜÇÜNCÜ AŞILAMA YARARLI OLABİLİR

 

Şirketin kurucusu Şahin, BioNTech'in teknoloji, üretim ve onay alanlarında esnek süreçler üzerinde çalıştığını söyledi. Şahin, mevcut aşıları yenilemek veya yeni ortaya çıkan bir virüs türüne uyum sağlamak için üçüncü bir dozun gerekli olması durumunda buna hazırlıklı olmak ve hızlı tepki vermek amacıyla aşının yeni varyantlara karşı etkinliğini sürekli analiz ettiklerini kaydetti.

 

BAĞIŞIKLIK ZAMANLA AZALIYOR

 

Koronavirüsün yeni varyantları hakkındaki edindikleri bilgilerin gün geçtikçe arttığını söyleyen Uğur Şahin, aşılananların bağışıklığının zamanla azaldığı ve bu süreçte yeni varyantların ortaya çıktığını vurguladı.

BioNTech kurucusu, "Üçüncü doz aşının bağışıklığı yenilemek için yüksek bir değere sahip olabileceğini varsayıyorum. Ancak, (üçüncü doz) takviye aşılamanın ne zaman ve ne sıklıkta gerekli olacağını henüz bilmiyoruz" dedi.

Şahin, ABD'li ortakları Pfizer ile bu yıl üç milyar doz aşı üretmeyi planladıklarını belirterek, gelecek yıl ise bu rakamın daha da artacağını söyledi. BioNTech, söz konusu aşıların en az yüzde 50'sini kendi üretmeyi planlıyor.

 


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.