Prof. Dr. Ümit Özdağ, Millet İttifakı'ndan muhalefet!

Prof. Dr. Ümit Özdağ, Millet İttifakı'ndan muhalefet!

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın bugün Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde hangi adayı destekleyeceği merak konusu olurken bomba bir kulis bilgisi gündeme düştü.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmeye başlamasının ardından Millet İttifakı'nda Özdağ'a karşı muhalefetler başladı.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ özellikle Türklüğün anayasadan kaldırılması, Suriye politikası ve Atatürkçü duruşundan hiçbir taviz vermiyor.

Bu konulardan rahatsız olan Millet İttifakı ortaklarından DEVA ve Gelecek Partisi ise Ümit Özdağ'a sıcak bakmıyor.

Babacan ve Davutoğlu bu konuda Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikna etmeye çalışırken, Ümit Özdağ ise CHP Genel Başkanı'na gönderdiği mutabakat metninden hiçbir taviz verilmeyeceğini söyledi.

Özdağ'ın mutabakat metnini imzalamak istemeyen Babacan ve Davutoğlu, Özdağ'ın Millet İttifakı'na katılmasıyla ittifakın dağılacağını düşünüyorlar.

Millet İttifakı içerisinde Özdağ'a muhalefet olanlar Özdağ'ın özellikle Suriye ile diyaloglarının olduğunu, burada devletin içinde Esad yönetimi içinden önemli bir isimle irtibat içinde olduğunu ve Suriye'de yeni dönemde önemli gelişmeler olacağını biliyor ve Özdağ'ın Ankara-Şam diyaloglarına büyük katkısı olmasından korkarak muhalefet oluyor.



ÖZEL HABER - Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.