Profesör Ahmet Arslan canlı yayında ayetlerle dalga geçti!

Profesör Ahmet Arslan canlı yayında ayetlerle dalga geçti!

Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek Bilim programına katılan felsefeci Prof. Dr. Ahmet Arslan, Kur’an-ı Kerim’de geçen ayetlerle dalga geçti.

Gazeteci Fatih Altaylı’nın Habertürk'teki Teke Tek Bilim programına katılan Felsefe Profesörü Ahmet Arslan, din ve felsefe ilişkisini yorumlarken Allah’ın ayetleri ile dalga geçti.

Arslan'ın, Allah’ın ayetleri konusunda “E kusura bakmasın ama ben de doğru olmadığını görüyorum.” demesi tepkilere neden oldu. Fatih Altaylı'nın programda Ahmet Arslan'ın skandal ifadelerine müdahale etmemesi de eleştirildi.

Prof. Dr. Ahmet Arslan, "Hep söylerler Kur'an'da ne güzel ayetler var: Düşünmezler mi, tefekkür etmezler mi, falan filan. Düşünsünler tefekkür etsinler evet. İşte benim söylediğim yukardan getirdiğim şeylerin ne kadar doğru olduğunu görecekler. E kusura bakmasın ama ben de doğru olmadığını görüyorum. Hani vardır ya, tabi bunlar hep uydurma laflar, "Efendim ilim Çin’de bile olsa arayınız." Yani burada kastettiği ilim, normal doğal bilim mi, astronomi mi, matematik mi, jeoloji mi, fizik mi, hangi bilim? Kur'an bilimi. Kur'an bilimi denilen şey ne? Kur'an bilimi şey işte. Orada yazılan şeyler. Tanrı ile evren arasındaki şey. Başlangıçta, geldiği toplum çok parlak düzeyde bir toplum değil. O insanlara bilgiyle ilgili daha olumlu bir tutum takınma imkanı vermiş. Ama sınırlı. Bir noktaya geldikten sonra o bilgi onlar için zararlı, gereksiz, muzır olmuş.” dedi.

 

"İSLAMİYETİN HER YERİ YALAN"

 

Prof. Dr. Ahmet Arslan, daha önceki konuşmalarında da, "İslamiyetin başı, ortası, sonu her yeri yalandır. Yalan üstüne yalan, inanılır gibi değildir." gibi ifadelerini kullanmıştı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum