Protestocu bakın kim çıktı

Protestocu bakın kim çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül, bir vatandaşa yumruk attığı iddiasının provokasyon olduğunu ve bundan sonra da bu tür provokasyonların olabileceğini söyledi. Sarıgül, “O arkadaşımız bir vatandaş değil, bir siyasi partinin en üstlerdeki görevlisinin abisi.” dedi.


Mustafa Sarıgül, Feriköy'de CHP Şişli Belediye başkan adayı Hayri İnönü ile birlikte esnaf ziyareti yaptı. Vatandaşlara selam veren Sarıgül, Şişli esnafından helallik istedi. 

Sarıgül, Şişli Belediyesi Sabri Artam Vakfı Emekliler Dinlenme Eğitim ve Kültür Merkezi’ni de ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sarıgül’e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci parti olamadıkları halde siyaseti bırakmaya hazır olduğunu söylemesi soruldu. Sarıgül, “Sayın Başbakan'ın söylediği sözlere cevap vermek, aile terbiyem ve siyasi terbiyem gereği bana yakışmaz. Sayın Başbakan birinci parti olmazsa bırakacağını söylüyor, onun kendi takdiri. 3 dönem üst üste. Zaten Başbakan daha önce demişti. 3 dönemden başka kimsenin kalmaması gerektiğini söylemişti. Bir Kasımpaşalı zaten tükürdüğünü yalamaz. Üçüncü dönemde sayın Başbakan'ın doluyor.” ifadelerini kullandı.

Sarıgül’e, Feshane’de bir vatandaşa yumruk attığı iddiası da soruldu. Sarıgül, “Oradaki arkadaşımız belli oldu. Fatih Belediye Başkan Yardımcısı’nın abisi olduğu ortaya çıktı. AK Partili bir arkadaş olduğu ortaya çıktı. Dolayısıyla oradaki arkadaşımız bir vatandaş değil, bir siyasi partinin en üstlerdeki görevlisinin abisi. Bu tip provokasyonlar bundan sonra da olacak. Sayın Başbakan konunun üzerine de gitti. Kendisine yakışan konuşmalar yaptı, kendisini tebrik ediyorum. Önce Başbakan, bir AK Partiliye bir muhalefet belediye başkan adayı geldiğinde nasıl davranılması gerektiğini öğretecek. Biz hiçbir zaman vatandaşlarımıza negatif bir konuşma yapmayız. Ama Başbakan'ın bizim üzerimize göndermeye çalıştığı militanların cevabını da yurttaşlarımız 30 Mart’ta sandıkta verecekler. Ben 30 Mart günü sarı gülün, kırmızı gülün kim oluğunu biliyorum. Ama mor gülün kim olduğunu sandıkta yurttaşlarımız gösterecek.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.