Pucca'ya verilen 7 yıllık hapsin gerekçesi açıklandı!

Pucca'ya verilen 7 yıllık hapsin gerekçesi açıklandı!

Pucca lakaplı yazar Pınar Karagöz'e verilen 7 yıl ceza tüm kesimlerde şaşkınlığa neden olmuştu. Mahkeme kamuoyunda büyük yankı bulan bu kararın gerekçesini açıkladı.

 

Pınar Karagöz'e 'uyuşturucuya özendirme' suçundan verilen hapis cezasının gerekçesi belli oldu. Mahkeme sosyal medyanın gücüne şöyle atıf yaptı: "Sosyal medyanın toplumlarda yarattığı etkiye bakınca; bu imkan kullanılarak dünyanın farklı yerlerindeki ülkelerde belli bir ideoloji çerçevesinde yapılan örgütlenmeler ile hükümetlerin devrilmesi sonucuna gidecek kadar neticeler elde edilebilmiştir.”

 

İstanbul Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesi, Pucca’ya verdiği 5 yıl 10 aylık hapis ve 66 bin 660 liralık adli para cezasının gerekçesini açıkladı. Pınar Karagöz’ün davaya konu sosyal medya paylaşımları ile doğrudan uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği savunulan gerekçeli kararda, bu paylaşımların ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği ifade edildi.

ESCOBAR’IN KARTELİNE ATIF

Gerekçeli kararda Pucca’nın, Kolombiya’nın Madellin şehrine ilişkin sosyal medya paylaşımına dikkat çekildi. Sanığın bu paylaşımı ile Kolombiya’nın uyuşturucu kartelleri ile meşhur, kokain kartellerinin başkenti sayılan Madellin şehrine atıfta bulunduğu bilgisine yer verilen gerekçeli kararda, “Buradaki insanların uyuşturucu ticareti sayesinde hayatta kalabildiklerini belirtip, uyuşturucu madde kullanımı olması durumunda ekonomik döngüden dolayı Madellin’deki fakir insanların evlerine ekmek götürebileceklerini ima etmekte ve kişileri uyuşturucu kullandırmaya özendirmekte olduğunun tespit edildiği” ifade edildi.

 

‘UYUŞTURUCUYA DAVET EDİYOR’

Pucca’nın bir başka sosyal medya paylaşımında da uyuşturucu madde kullanmaya başladığını ima ederek takipçilerine bu yönde mesaj verdiği savunulan gerekçeli kararda, “Kendisini her yönüyle örnek alan kişilere uyuşturucu madde kullanımına davet etmekte olduğunun tespit edildiği” kaydedildi.

 

Son yıllarda sosyal medyanın büyük kitlelerce kullanıldığına dikkat çekilen gerekçeli kararda şöyle denildi: “Sosyal medyanın toplumlarda yarattığı etkiye bakınca; bu imkan kullanılarak dünyanın farklı yerlerindeki ülkelerde belli bir ideoloji çerçevesinde yapılan örgütlenmeler ile hükümetlerin devrilmesi sonucuna gidecek kadar neticeler elde edilebilmiştir. Bu nedenle sosyal medya aracılığı ile kitlelere ulaşma, onları etkileme, yönlendirme imkanı klasik basın araçları televizyon, radyo ve gazeteye kıyasla daha kolay, daha ucuz ve elverişlidir. Bu da her yaştan kişinin erişim imkanı olan sosyal medyanın gücünü ortaya koymaktadır.”

 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.