Putin ve Aliyev Müttefik İşbirliği Bildirgesi'ni imzaladı

Putin ve Aliyev Müttefik İşbirliği Bildirgesi'ni imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Kremlin'deki görüşmesi sona erdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Kremlin'deki görüşmesi sona erdi. Görüşmenin ardından basının karşısına çıkan liderler, Müttefik İşbirliği Bildirgesi'ni imzaladı.

4 saatten fazla süren görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Putin, imzaladıkları belgenin Rusya ile Azerbaycan arasındaki işbirliğinin yeni bir seviyeye çıktığının kanıtı olduğunu belirtti.

Putin, Rusya ile Azerbaycan arasında ulusal para birimleriyle alışveriş de dahil finans alanındaki işbirliğinin pekiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Rus lider, Rusya'nın Azerbaycan ile Ermenistan arasındakiler de dahil Kafkasya'daki tüm ihtilafların çözümüne katkı sunmaya devam edeceğini vurguladı.

Putin, "Azerbaycan-Ermenistan sınırının belirlenmesi ve çizilmesi sürecinin başlatılması, önemli bir görev olarak görülüyor. Rusya, belirtilen amaç ve hedeflere ulaşmak için çok şey yaptı ve yapacak. Sınır ihtilafları da dahil her türlü ihtilafın çözülmesine her türlü katkıyı sunmaya, mevcut zorlu sorunların çözümüne yardımcı olmaya elbette devam edeceğiz" dedi.

Dağlık Karabağ'da yaşamın barışçıl rotaya girdiğini ve 50 binden fazla kişinin evlerine döndüğünü söyleyen Putin, bu gelişmelerin çok önemli olduğunun altını çizdi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.