Putin'den flaş Suriye açıklaması! Ülkeyi terk edin

Putin'den flaş Suriye açıklaması! Ülkeyi terk edin

Rusya Devlet Başkanı Putin, dikkat çeken Suriye açıklamasında bulundu ve yabancı birliklerin ülkeyi terk etmeleri gerektiğini ifade etti. İşte ayrıntılar;

Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı "Suriye ordusunun terörle mücadeledeki başarıları nedeniyle kutladı" ve "yabancı birliklerin ülkeyi terk etmeleri gerektiği" uyarısı yaptı.

Esad ile bir araya gelen Putin, Suriye’deki istikrarın iyiye gittiğini belirterek, "Teröristler kilit noktalarda silahlarını bıraktılar ve bu onların Şam çevresindeki hareketlerinin durmasını sağladı. Bu durum Suriye krizinin siyasi sürecinin kapılarını açıyor" diye konuştu.

Esad da görüşmedeki konuşmasında, Şam’ın siyasi süreci desteklediğini söyledi ve Astana ile Soçi’de düzenlenen Suriye Kongresi’nin başarılarına dikkat çekti. Suriyeli lider, siyasi sürecin teröristlerle mücadeleye paralel olarak gitmesi gerektiğini belirtti.

Rus haber ajansı Ria Novosti’de yer alan habere göre, Esad Suriye’nin anayasası üzerinde çalışacak olan Anayasa Komitesi’nin oluşturulması için BM’ye temsilcilerini gönderme kararını doğruladı.

Rusya bu kararı olumlu karşıladı ve Soçi’de aylar önce gerçekleşen Suriye halkı kongresi sırasında varılan anlaşmalar da dahil olmak üzere her türlü desteği vereceğine söz verdi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.