PYD'ye açık destek veren o isim CHP Genel Başkan Yardımcısı oldu

PYD'ye açık destek veren o isim CHP Genel Başkan Yardımcısı oldu

PYD terör örgütüne açık destek veren o isim CHP Genel Başkan Yardımcısı oldu. İşte ayrıntılar;

Terör örgütü PYD/YPG’ye açık destek veren o isim CHP Genel Başkan Yardımcısı oldu.

'Sınırımızda başkası olacağına PYD olsun' diyen CHP'li vekil Muharrem Erkek genel başkan yardımcısı oldu. Tuncay Özkan da HDPseverliğin ödülünü aldı

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve eski CHP Mardin Milletvekili Mahmut Duyan, işadamlarının sıkıntılarını dinlemek için Mardin OSB'de faaliyet yürüten işadamlarını ziyaret ettiler.

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, yaşanan olaylar ve can kayıpları nedeniyle bölge insanının hassasiyetini anlamak, yapılabilecekleriyle ilgili tespitlerde bulunmak üzere daha önce Diyarbakır'a ardından da Mardin'e geldiklerini söyledi.

Terör olaylarının araştırılması için TBMM'ye verdikleri önergenin AKP ve MHP oyları ile reddedildiğini anımsatan Nazlıkaya, faili meçhul cinayetlerin çözülmesi konusunda, araştırma komisyonu kurulması için Meclis'e 23 kez önerge verdiklerini ve 23'ünün de AKP milletvekillerinin parmakları ile reddedildiğini anlattı.

'PYD İLE SINIR OLMAMIZDA BİR SAKINCA YOK'

Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise, Türkiye'de temel sorunun demokrasi olduğuna dikkat çekerek, "Dünyada melez demokrasi sınıfındayız. Türkiye'de demokrasi askıya alınmış. Birinci önceliğimiz, birinci sınıf demokrasi ki bu seçim bildirgemizde de var. Suriye ve Irak'tan bahsedildi. Biz kardeşsek, sınırımızda başkası olacağına PYD olsun. Bizce hiç bir sakıncası yok" diye konuştu.

PYD/HDP SEVERLER ÖDÜLÜNÜ ALIYOR!

CHP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri önceki gün belirlendi. Muharrem Erkek, Kılıçdaroğlu’nun A Takımı’nda, "hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı" oldu! CHP'nin ünlü "Adalet Yürüyüşü" için "Bu yürüyüş Demirtaş'ın çığlığı" diyen, Selahattin Demirtaş'ı Edirne Cezaevi'nde ziyaret eden CHP Milletvekili Tuncay Özkan da ödülünü aldı. Muharrem İnce'nin listesinde olmasına rağmen Kılıçdaroğlu, Özkan'ı MYK'ya aldı ve genel başkan yardımcısı yaptı. Geçen hafta bir televizyon programında "PYD/YPG'yi terör örgütü olarak görüyor musunuz?" sorusuna "Evet" diyemeyen Selin Sayek Böke ise Kılıçdaroğlu'nun ısrarlarına rağmen MYK üyeliğini kabul etmedi. Böke, Parti Meclisi'ne birinci sıradan girdi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.