Rabiscılar kızacak ama, Mısır'la da barışıyoruz

Rabiscılar kızacak ama, Mısır'la da barışıyoruz

Mısır Dışişleri Bakanlığı da İsrail ve Rusya ile arasını düzeltme girişiminde bulunan Türkiye ile olan ilişkilerin normalleşebileceği açıklamasında bulunarak, sürecin iyileşmesi için eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alınmasının meşruiyetinin

Rusya ve İsrail ardından gözler Türkiye- Mısır ilişkilerine çevrildi. Mısır Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile olan ilişkilerin normalleşebileceğini açıkladı, sürecin iyileşmesi için şart koştu. 


Mısır Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’yle ilişkileri normalleşmeye hazır olduklarını açıkladı ama süreci başlatma şartı olarak eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin görevden alınmasının meşruiyetinin tanınmasını talep etti.

Türkiye'nin ilişkileri iyileştirme çabalarını memnuniyetle karşıladıkları belirtilen açıklamada, "Ancak Mısır halkının 30 Haziran'da (2013) tezahür eden iradesinin ve ardından kurulan ve ülke yönetimini üzerine alan iktidar kurumlarının meşruiyetinin tanınması gerektiği bilinmeli. Bunun tanınması, Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkilerin gelişimi için başlangıç noktası olacak" dendi.

YILDIRIM: İLİŞKİLERİN GELİŞMESİ HALKIN YARARINADIR

Başbakan Binali Yıldırım, İsrail, Suriye, Rusya ve Mısır gibi Akdeniz ve Karadeniz'i çevreleyen ülkeler arasında daimi düşmanlık olamayacağını söylemişti.

Mısır'da Muhammed Mursi yönetimine yönelik askeri müdahaleye gösterilen sert tepki nedeniyle bu ülkeyle bozulan ilişkileri de değerlendiren Yıldırım, "Biz başından beri söylüyoruz. Halkın iradesine karşı yapılan her türlü girişim darbedir. Kabul etmiyoruz… Ancak bu iki ülke arasındaki ticari ilişkilere mani olmamalı. Ekonomik ve sosyal ilişkiler gelişebilir. Bu ilişkilerin gelişmesi halkın yararınadır" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.