Rahşan Ecevit'in nereye defnedileceği belli oldu!

Rahşan Ecevit'in nereye defnedileceği belli oldu!

Rahşan Ecevit'in vasiyeti yerine getiriliyor. Eşi Bülent Ecevit'in yanına gömülmek isteyen Rahşan Ecevit'e tanınan bu ayrıcalık ile Devlet mezarlığına gömülecek ilk isim Rahşan Ecevit olacak.

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit vasiyeti üzerine Ankara'daki Devlet Mezarlığı'na eşinin yanına gömülecek.

Devlet Mezarlığı'nda 61 İstiklal Harbi komutanı, 4 Cumhurbaşkanı ve 2 TBMM Başkanı gömülü.

Türkiye Cumhuriyeti'nde Cumhurbaşkanlığı yapan Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Fahri Sabit Korutürk ve Ahmet Kenan Evren Devlet Mezarlığı'na defnedildi. Mezarda ebedi istirahate çekilmiş isimlerden Başbakanlık yapmış tek isim ise Bülent Ecevit.

 

rahsan.JPG

 

1988 yılında açılan Devlet Mezarlığı’na açılıştan sonra defnedilen Cumhurbaşkanları’nın eşlerinin mezarları Kenan Evren’in eşi Sekine Hanım dışında Ankara’da değil.

 

CUMHURBAŞKANLARININ EŞLERİ ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI’NDA

4. Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in eşi Mehalat Gürsel, 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'ın eşi Atıfet Sunay ve 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün eşi Emel Korutürk de Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in eşi Sekine Evren Devlet Mezarlığı açılmadan 1982 yılında hayatını kaybetmiş ve Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilmişti.

Böylece Türkiye Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanı ve Başbakan düzeyinde eşi ile yan yana Devlet Mezarlığı’nda gömülü olan tek isim Bülent Ecevit olacak.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.