Ramazan ayında fırınların çalışma saatleri

Ramazan ayında fırınların çalışma saatleri

Bakanlığımız tarafından, 81 il valiliğine Ramazan Ayı Tedbirleri konulu genelge gönderildi.

Kabine toplantısında alınan kritik kararlar arasında Ramazan ayı tedbirleri de yer alıyor. Ramazan ayında en çok tüketilen gıdaların başında gelen pide ve ekmek için fırınların çalışma saatleri genelge ile düzenlendi.

İFTARDAN 1 SAAT ÖNCE SONLANACAK

 

Ramazan pidesi ve ekmek satışı ile ilgili olarak; Ramazan ayı süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı riskin önlenmesi amacıyla fırınlardaki özel sipariş üretimi de dahil pide ve ekmek üretimi iftardan 1 saat önce sonlandırılacak ve iftar saatine kadar sadece satış yapılabilecek. İftardan sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerine devam edilebilecek.

RAMAZANDA FIRINLARIN ÇALIŞMA SAATLERİ

Fırınların çalışmaları hakkında genelge şu maddeler yer alıyor…

– Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak. (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilecek.). Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

– Ramazan ayı süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı riskin önlenmesi amacıyla fırınlardaki özel sipariş üretimi de dahil pide ve ekmek üretimi iftardan 1 saat önce sonlandırılacak ve iftar saatine kadar sadece satış yapılabilecek.

İFTARDAN SONRA SAHURA KADAR AÇIK OLACAK

 

İftardan sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerine devam edilebilecek.


– Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacak.

siysetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.