Ramazan ayında iftar çadırları kurulacak mı?

Ramazan ayında iftar çadırları kurulacak mı?

​​​​​​​İstanbul İl Pandemi Kurulu üyesi Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya, ramazan ayında iftar çadırları kurulacak mı?' sorusuna yanıt verdi.

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın hazırlayıp yönettiği Teke Tek programında Türkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar ve şu ana kadar ki tablo ele alındı. 

Altaylı'nın konukları arasında geçtiğimiz hafta oluşturulan İstanbul İl Pandemi Kurulu üyesi Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya da vardı. 

Fatih Altaylı, ünlü Kalp ve Damar Cerrahı Bingür Sönmez'in kendisine ilettiği ramazan ayına ilişkin iftar çadırları ve toplu iftar yemeklerine ilişkin kaygılarını Çetinkaya'ya yöneltti. 

 

'İFTAR ÇADIRLARINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

 

Prof. Dr. Çetinkaya, hükümetin, devletin, bakanlığın, bilim ve pandemi kurullarının izolasyon ve sosyal mesafe konusunda bu kadar hassas davrandığı bir süreçte iftar çadırlarına izin vermeyeceğini söyledi. 

Çetinkaya asıl tehlikenin ise evlerde verilecek iftar yemeklerinde yaşanma olasılığının bulunduğunu ifade ederek, bu yıl geçmiş yıllardaki iftar alışkanlıklarının terk edilmesini istedi. 

İftar yemeklerinin olabildiğince az kişi ile yapılmasının daha yararlı olacağını vurguladı. 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.