Ramazan yaklaşıyor. Pide fiyatları ne durumda ?

Ramazan yaklaşıyor. Pide fiyatları ne durumda ?

Ramazan'ın vazgeçilmezi pide bu sene de sofralarda yerini alacak. Tüketici, pidenin son fiyatlarını merak ediyor. Ramazan pidesi bu seneye zamlı olarak giriş yapacak. Geçen sene tanesi 6.60 liradan satılan Ramazan pidesi bu sene 7.15 liradan satılacak.

Bu yıl birçok ürüne zam gelmesiyle birlikte pideye de zam geldi. Ramazan pidesine yüzde 8'i geçmemek kaydıyla bir zam payı belirlendi. Fırıncılar Federayonu ise bu kararın doğru olduğunu bildirdi.


Konuyla ilgili olarak Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı Hürriyet’e açıklamalarda bulundu. Balcı açıklamasında, “Türkiye’nin hiç bir yerinde pide fiyatlarına yüzde 8’den fazla zam yapılamayacak. Bu zammı yapmak zorundaydık. Çünkü, işçilik, akaryakıt ve un gibi tüm girdilerimizde fiyatlar yükseldi. Normal şartlar altında daha fazla zam yapmamız gerekiyordu. Ancak fırıncı esnafı bazı maliyetleri üstlendi. Fırıncılar hassas davrandı. Geçen yıl ise fiyatlar yüzde 10 geçmemek kaydıyla artış yapılmıştı” ifadelerini kullandı. 


Pide fiyatlarındaki bu artıştan sonra gözler ekmek fiyatlarına çevrildi. Konuyla ilgili açıklama gelmemiş olsa da bu durum tüketici için merak konusu olmaya devam ediyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.