Ramazan’da kayısı suyu içince bakın ne oluyor?

Ramazan’da kayısı suyu içince bakın ne oluyor?

Prof. Dr. Neriman İnanç, kayısı suyunun mucize etkisini açıkladı. İşte Ramazan’da tüketilmesi tavsiye edilen kayısı suyunun mucize etkileri;

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, Ramazan ayında kayısı suyunun tüketilmesini tavsiye etti.

dfhbhdrbhgrhdgea.jpg

Beslenme düzeninin değiştiği, hazımsızlık ve kabızlık sorunlarının arttığı bu dönemde, sindirim sistemini düzenleyen kayısı suyunun faydalarını anlatan Prof. Dr. Neriman İnanç önemli bilgiler paylaştı.

jrntga43893aereta3e4ae54-001.jpg

Ramazan ayında rutin beslenme düzeninin değişmesiyle birlikte en sık karşılaşılan sorun sindirim rahatsızlıkları oluyor. Bu nedenle uzmanlar, özellikle iftarda kayısı suyu içilmesini tavsiye ediyor.

dfiudheargeirhowea.jpg

Bağışıklık sisteminde oluşan sıkıntıların giderilmesi için bol sıvı tüketilmesini öneriliyor. Kayısı ve kayısı suyunun içinde bulunan vitamin ve minerallerin sindirim sistemini düzenlediğini belirtiliyor.

hfdigueaoriwwee.jpg

Prof. Dr. Neriman İnanç, oruç tutan vatandaşların gün boyunca hiçbir yemediği için iftar sofralarında ağır gıdalar tüketmesinin sindirimi zorlaştırdığını söylüyor.

dftg5rr4su76i8rfgfdhtr.jpg

İnanç, “Bu zorlama da önemli sıkıntılara neden olur. Bunların en belirgini halk arasında kabızlık olarak bilinen rahatsızlıktır.

sdhefuowaoeio.jpg

Kayısı, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesinde etkili olan bir çeşit posa olan selüloz ve pektin içermektedir. Bu nedenle ramazanda kabızlığın giderilmesi için iftarda bir bardak kayısı suyu içilmesi yararlı olmaktadır" diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.