Recolor sergisinden kentsel dönüşüme gönderme

Recolor sergisinden kentsel dönüşüme gönderme

Fotoğraf ve yarattığı illüzyonun üzerine deneyler sunan sanatçı Hakan Sorar’ın, ‘Recolor’ isimli yeni sergisi sürekli değişen ve geride izler bırakan kentsel dönüşüm alanlarına dikkat çekiyor

Trump Art Gallery, Ocak ayında sanatçı Hakan Sorar’ın Recolor’ adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Fotoğraflarında; kent, kentsel dönüşüm, beden, beden-mekan ilişkisi kavramlarını irdeleyen sanatçı, fotoğrafın doğası ile oynayarak kurgusal gerçeklikler sunuyor. Fotoğraflarında kent dışında objelere de yer veren sanatçı, tüketim ve hızlı değişen kent insanı ihtiyaçlarına da vurgu yapıyor. Sanatçı, fotoğraf üzeri müdahaleler ile fotoğraf ve resim arasındaki ince çizgide dolaşıyor.

 

Ayrıca Hakan Sorar; yeniden renklendirdiği, parçalara ayırdığı karelerinde dönüşen ve dönüştükçe parçalanan belleği izleyiciye yapay- doğal ikiliği üzerinden aktarıyor. Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği Recolor’ adlı sergi, 31 Ocak 2020 tarihine kadar Trump Art Gallery’de ziyaret edilebilir.

 

Hakan Sorar Kimdir?

Hakan Sorar, mühendislik gibi farklı bir disiplinden gelmekle birlikte fotoğraf sanatına çeşitli atölyelerde resim ve fotoğrafçılık eğitimleri alarak adım attı. Kullandığı Instant (Şipşak) filmler ile sanatsal çalışmalarında kent, insan ve bellek kavramlarına odaklanan Sorar, insan-mekân ilişkisi, kentsel dönüşüm, değişen mimari gibi konulara özel bir ilgi duyuyor.

 

İnsan figürüyle mimari ögeleri birleştirdiği grafik kompozisyonlarında insan ile değişen çevresi arasındaki ilişkiyi araştıran Sorar, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Fen Bilimleri Fakültesi’nde yüksek lisans programını tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm Bölümü’nde ön lisans, Beykoz Üniversitesi Tasarım Fakültesi İletişim Tasarımı ve Göstergebilim Bölümü’nde de yüksek lisans eğitimine devam ediyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.