Rekabet Kurulu'ndan 6 kozmetik firmasına soruşturma!

Rekabet Kurulu'ndan 6 kozmetik firmasına soruşturma!

Rekabet Kurulu, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri sektöründe faaliyet gösteren (Dermokozmetik) firmalara soruşturma açılmasına karar verdi.

Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri sektöründe faaliyet gösteren 6 teşebbüs hakkında, 'internet satışlarını kısıtladıkları' gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Rekabet Kurulu, 20 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri sektöründen; Avon, Farmasi, Kosan, NAOS İstanbul Kozmetik, Pierre Fabre ve Yöntem Profesyonel Kozmetik firmaları hakkındaki ürünlerinin satış fiyatlarını yeniden tespit ettikleri ve internet satışlarını kısıtladıkları iddialarını ele aldı.

Kurul, ön araştırmada elde edilen bulguları yeterli bularak, firmalar hakkında 4054 sayılı 'Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediklerinin tespitine ilişkin soruşturma başlattı.

 

"İNTERNET SATIŞLARINI KISITLAMAK SURETİYLE..."


Açıklamada şöyle denildi:

 

Avon Kozmetik Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Farmasi Enternasyonel Ticaret AŞ, Kosan Kozmetik Pazarlama ve Tic. AŞ, NAOS İstanbul Kozmetik San ve Tic. Ltd. Şti., Pierre Fabre Dermo Kozmetik Ltd. Şti. ve Yöntem Profesyonel Kozmetik Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında soruşturma açıldı.

Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri sektöründe faaliyet gösteren teşebbüslerin yeniden satış fiyatlarını tespit etmek ve internet satışlarını kısıtlamak suretiyle 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 20.10.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 22-48/696-M(1), 22-48/696-M(2), 22-48/696- M(3), 22-48/696-M(4), 22-48/696-M(5), 22-48/696-M(6) sayılı kararları ile Avon Kozmetik Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Farmasi Enternasyonel Ticaret AŞ, Kosan Kozmetik Pazarlama ve Tic. AŞ, NAOS İstanbul Kozmetik San ve Tic. Ltd. Şti., Pierre Fabre Dermo Kozmetik Ltd. Şti. ve Yöntem Profesyonel Kozmetik Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.