Rekabet Kurumu, Trendyol'a 61 milyon TL idari para cezası verdi

Rekabet Kurumu, Trendyol'a 61 milyon TL idari para cezası verdi

Rekabet Kurumu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Trendyol, 61 milyon TL idari para cezası aldı.

Rekabet Kurumu tarafından DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ hakkında yürütülen soruşturma sonucunda Trendyol, 61 milyon TL idari para cezası aldı. 

 

Rekabet Kurumu tarafından paylaşılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 

'26.07.2023 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda; TRENDYOL’un algoritmaya müdahale ederek ve pazaryerinde satış yapan üçüncü taraf satıcıların verilerini kullanarak kendi perakende faaliyetine haksız olarak avantaj sağladığı, bu eylemlerinin rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırıcı nitelikte olduğu ve 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği değerlendirilerek adı geçen teşebbüse idari para cezası verilmesine karar verildi.

Özetlemek gerekirse, Trendyol'un algoritmaya müdahale ederek ve kendi pazar yerinde satış yapan üçüncü taraf satıcıların verilerini kullanarak kendi perakende faaliyetine haksız avantaj sağladığı iddia edildi ve bu eylemlerinin rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırıcı nitelikte olduğu ve ihlal ettiği gerekçesiyle şirkete 61 milyon 342 bin 847 TL idari para cezası kesildi.

Söz konusu karar, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere oybirliği ile verildi.'

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.