Rekor CHP'de 374 genç listeye girdi

Rekor CHP'de 374 genç listeye girdi

Türkiye genelinde 374 genç belediye meclis üyesi adayı çıkaran CHP Gençlik Kolları, seçim çalışmaları için Türkiye'yi karış karış geziyor. Gençlerin İlk durağı Bilecik oldu.

CHP Gençlik Kolları, Türkiye turuna sekiz genç belediye meclis üyesi adayı çıkaran Bilecik'ten başladı. Kırk günde 43 ilde seçim gezisi yapmayı hedefleyen CHP Gençlik Kolları, startı Bilecik'ten verdi.

 

Beraberindeki heyetle İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, 22 kişilik belediye meclis üyesi aday listesinde sekiz gence yer verdikleri için, İl Başkanı Çağatay Karacaahmet'e teşekkür ederek "Gençlik Kolları il başkanımız Didem Gültekin ve ekibinize bu büyük mücadelenizde başarılar diliyorum. Genç adaylarımızla Bilecik'te seçim kazanmak daha kolay olacak" dedi. 

Karadeniz ve Trakya bölgesinin tamamı olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde genç seçmenin toplam nüfusa oranla yoğun olduğu illerde Gençlik Kolları Genel Merkezi olarak pilot çalışma yürüteceklerini belirten Yıldız, Çarşamba günü 40 günlük yerel seçim kampanyasını açıklayacaklarını söyledi.

 

Türkiye genelinde 374 tane genç belediye meclis üyesi adayı çıkarttıklarını dile getiren Yıldız şöyle devam etti: "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun devrim niteliğinde kararı ile uygulamaya konulan yüzde 10'luk gençlik kotası illerimizin, ilçelerimizin çoğunda hayata geçirilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, artık daha genç kadrolarla yola çıkıyoruz. En kısa zamanda genç adaylarımızla birlikte büyük bir istişare toplantısı gerçekleştireceği."

 

Bazı bölgelerde gençlik kotasının tam olarak uygulanmadığını ya da genç adaylara çok az yer verildiğini vurgulayan Yıldız, "Bu konuda kırgınlık gösteren arkadaşlarımız olduğunun farkındayız. Ancak tüm bu kırgınlıkları, sitemleri bir kenara bırakıp partimiz ve ülkemiz için hayati öneme sahip bu yerel seçimi yine biz taşıyacağız. Çünkü Türkiye'de sahada en iyi tecrübeye sahip gençlik organizasyonu CHP Gençlik Kolları'dır. Kotanın ilk kullanımında bazı aksaklıklar yaşanmış olabilir. Fakat bu kotayı daha da büyütmek için yola devam edip, mücadeleye daha fazla sarılacağız. 11 yıllık AKP iktidarını ve talancı zihniyetini alaşağı etmek için söz vermiştik. Sözümüzün sonuna kadar arkasındayız" dedi. 

 

Bilecikli sekiz genç belediye meclis üyesinin elini kaldırarak, birlik içerisinde mücadeleyi sürdürecekleri mesajını veren Yıldız daha sonra Bilecik Gençlik Seçim Koordinasyon Merkezi'ni açtı. Merkez açılışının ardından esnaf ziyareti yapan Yıldız, özellikle genç seçmenlerden partisine oy istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.