Rekor düşüş! ABD'de petrol 0 doların altını gördü!

Rekor düşüş! ABD'de petrol 0 doların altını gördü!

CNN Business, ABD'de petrol fiyatları varil başına 0 doların altına düştüğünü bildirdi. OPEC üyelerinin üretimde rekor seviyede kesintiye gitmesi de düşüşü engelleyemedi.

ABD petrol fiyatları, Pazar günü koronavirüs salgının neden olduğu talepteki büyük çöküşten etkilenmeye devam ediyor. ABD'de petrol fiyatları pazartesi gününde de rekor seviyede geriledi. 

0 DOLARIN ALTINA DÜŞTÜ

ABD petrol vadeli işlemleri varil başına 0 doların altına düştü. Bu durum NYMEX 1983'te petrol vadeli işlem ticareti açtığından bu yana en kötü seviye.

OPEC ENGELLEYEMEDİ

OPEC, Rusya ve diğer üreticiler tarafından son 18 yılın en yüksek üretim kesintisine gidildi. Ancak rekor seviyelerdeki üretim kesintisi talep kaybını telafi için yeterli olmadı.

AxiCorp'un küresel piyasa stratejisti Stephen Innes, "OPEC + anlaşmasının şu anki petrol piyasalarını dengelemek için yeterli olmayacağını anlaması uzun sürmedi" dedi.

ABD'nin haziran vadeli petrol vadeli işlemleri % 12'den fazla düşerek 21.87 $ 'a geriledi. Küresel kriter Brent,% 3.9 düşüşle 27 $ 'ın altına düştü.

 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.