Renkler sergisi Ankara’da

Renkler sergisi Ankara’da

Yapı Kredi, 75. kuruluş yıldönümünü kutlamaya devam ediyor. Banka, kültürün ve sanatın gelecek kuşaklara aktarılması için Yapı Kredi Koleksiyonları’ndan önemli seçkileri ülkemizin farklı şehirlerinde sanatseverlerle buluşturuyor. Sıra şimdi de Ankara'da.

‘Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan Renkler’ sergisi içerisinde Türk resim sanatının önemli sanatçılarından peyzaj, natürmort, figüratif resim, soyut resimler, güncel sanat örnekleri yer alıyor. Değerli eserler, Hoca Ali Rıza’nın desen ve suluboya çalışmaları ve Selahattin Giz Koleksiyonu’na ait Atatürk fotoğrafları ile birlikte sergi, 8 bölümden ve 120 eserden oluşuyor. Ayrıca, Atatürk Belgeseli de sergi  boyunca izlenebilecek.

 

Sergi; Abidin Dino, Ömer Uluç, Aliye Berger, Nejad Melih Devrim, İbrahim Çallı, Bedri Rahmi Eyüboğlu,  Nuri İyem ve İbrahim Balaban gibi Türk resim sanatına damga vuran ressamların yanı sıra yurt dışından sanatçıların eserleri de yer alıyor. Louvre Müzesi’nde de eserleri bulunan Francesco Casanova’ya ait 1754 tarihli ‘Viyana Kuşatması’ adlı eser, koleksiyondaki en eski eser olmasıyla dikkat çekiyor.

 

Adnan Turani, Turan Erol, Habib Aydoğdu, Oya Katoğlu gibi Ankaralı sanatçılara ev sahipliği yapan sergide, Ankaralı güncel sanatçı Ferhat Özgür’ün, Ankara’ya bağlı Altındağ ilçesinde yaşayan insanları konu aldığı ‘Bugün Herkes Dışarı’ isimli çalışması dikkat çekiyor. Altındağ’da doğan ve ilk gençlik yıllarını burada geçiren sanatçı, yaşadığı sokakta herkesi dışarıya davet ederek bir önden bir de arkadan fotoğraflarını çekiyor. Ferhat Özgür, böylelikle yıllarca yaşadığı o sokaktaki insanları ilk defa böyle bir eser için bir araya getirmiş oluyor.  

 

Açılışı 3 Ekim tarihinde yapılan “Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan Renkler” sergisi, ilk ziyaretçilerinden tam not aldı. Açılışa katılan davetliler, sergiyi gezdikten sonra “Harf’ten ve Nota’dan” sanatçılarının seslendirdiği “Atatürk’ün Not Defterinden Şarkılar” başlıklı Klasik Türk Müziği konserini dinleme imkanı buldu. Sergi 14 Kasım tarihine kadar Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ücretsiz olarak gezilebilir.  

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.