Renkli dünyasını tuvale çizdi

Renkli dünyasını tuvale çizdi

Engelli sanatçı Muhammed Yalçın’ın tuvalinden taşarak evinin duvarlarına yansıyan resimler sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen sergi 6 Aralık’a kadar açık kalacak

Engelli bir sanatçı olan Muhammed Yalçın’ın eserlerinden oluşan ‘Umut: Duvarımdaki Renkler’ isimli sergi, İstanbul Esentepe’deki Kuveyt Türk Genel Müdürlük Sergi Salonu’nda düzenlenen bir törenle açıldı.

 

İlham verici ve sıra dışı resimleri görme fırsatını yakalayacak olan sanatseverler, Muhammed Yalçın’ın duvarlara ve tuvallere yansıyan ilginç sanat dünyasına şahitlik edecek.

 

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, serginin açılışında, “Burada bugün ‘Umut: Duvarımdaki Renkler’ isimli sergisini açtığımız Muhammed Yalçın kardeşimiz de ülkemizin bir değeridir. Safiyane bir ruhla çizdiği eserleriyle sanat camiasında yankı uyandıran Muhammed Yalçın kardeşimize destek vermekten, eserlerini sanatseverlerle buluşturmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu sergiyi ziyaret edenler, ilhamın sınır tanımayan gücünün ortaya çıkardığı adeta bir renk cümbüşü olan eserlere tanıklık edecek ve bambaşka dünyalara yelken açma fırsatını bulacak” dedi.

 

 

Muhammed Yalçın kimdir?

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşayan 31 yaşındaki zihinsel engelli Muhammed Yalçın, maddi imkânsızlıklar nedeniyle temel eğitimini yarıda bırakır. Yıllar sonra, bir özel eğitim merkezinde iş eğitimi almaya başlar. Resme olan yeteneği burada ortaya çıkar. Öğretmenlerinin yönlendirmesi ile resim kursuna gider. Yaklaşık bir yıl resim eğitimi alan Yalçın, ailesinin evde oluşturduğu atölyede resim yapmaya devam eder.  Yalçın, odanın duvarlarını tuval olarak kullanmaya başlar. Gece gündüz resim yapar. Zaman içinde evin bütün iç ve dış duvarlarını resimleriyle süsler. Yalçın'ın yeteneği yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çeker. Çok sayıda sergi açan Yalçın, cadde ve sokaklara yaptığı resimlerle de herkesin takdirini toplamayı başardı.

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.