Resmi Gazete'de yayımlandı: İcra ve iflas takipleri durduruldu

Resmi Gazete'de yayımlandı: İcra ve iflas takipleri durduruldu

Dünyada ve Türkiye'de hızla yayılıp canlar alan koronavirüs sebebiyle insanların sokağa çıkmaması için alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Nafaka hariç İcra dairelerindeki bütün iş, işlem ve takipler 30 Nisan'a kadar durduruldu.

Yargıda Corona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında icra iflas dairelerinde insan sirkülasyonunu durdurmak için yeni bir tedbir alındı.

ERDOĞAN'IN KARARIYLA İŞLEM VE TAKİPLER DURDURULDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla nafaka dışında icra dairelerindeki bütün iş, işlem ve takipler durduruldu.

Resmi gazetede yayınlanan karar ile Cumhurbaşkanı İcra İflas Kanunu’nun 330. maddesi gereğince sahip olduğu yetkiyi kullanmış oldu.

30 NİSAN'A KADAR İŞLEM YAPILMAYACAK

Karara göre nafaka alacaklarına ilişkin icra takipleri hariç yurt genelindeki icra ve iflas takipleri 30 Nisan’a kadar durduruldu.

Bu çerçevede taraf ve takip yapılmamasına, yeni icra takip taleplerinin alınmamasına ve ihtiyati haciz kararlarının icra ve infaz edilmemesine karar verildi.

HAK KAYBI VEYA MAĞDURİYET YAŞATILMAYACAK

Bu karar sayesinde, koronavirüs salgını nedeniyle icra dairelerindeki iş ve işlemlerini takip edemeyen vatandaşlar herhangi bir hak kaybı veya mağduriyet yaşamayacak.

30 Nisan’a kadar yeni icra başvurusu veya haciz işlemleri de söz konusu olmayacak.

SÜRE UZAYABİLİR

Salgın tehlikesinin devam etmesi halinde bu süre yine aynı usulle Cumhurbaşkanı kararıyla uzatılabilir.

Yeni bir karar alınmazsa 1 Mayıs’tan itibaren icra iflas işlemleri aynen devam edecek.

"AVUKATLAR, ZARURİ OLMADIKÇA ADLİYEYE GİTMEYİN"

Öte yandan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, önceki gün de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada yargısal süreçlerle ilgili bazı düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını belirtti. “Çok zaruri olmadıkça adliyeye gitmenize gerek yok, yargısal süreçlerle ilgili herhangi bir hak kaybı yaşanmayacak” ifadelerini kullanan Gül, duruşmaları erteleyecek ve süreleri geriye dönük olarak durduracak genel bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını dile getirerek “avukat meslektaşlarımız ve vatandaşlarımız müsterih olsun.” dedi.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.