Resolution 2020’ye Türk sanatçıdan destek

Resolution 2020’ye Türk sanatçıdan destek

Yeni küresel iklim eylemi ‘Resolution 2020’ start aldı. Katılımcıların kendi dillerinde ‘Resolution’ şarkısının versiyonlarını hazırladığı bu projeye; Türkiye’den caz müzisyeni Esra Zeynep Yücel de şarkıyı ‘Omuz Omuza’ adıyla düzenleyerek, destek verdi.

Emma Thompson, Keira Knightley, Bill Nighy, Felicity Jones gibi ünlü isimlerin desteklediği ve Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda başlayan proje herkesi, Robin Howl, Violet Skies ve Holly Fletcher tarafından yazılan Resolution’ şarkısını kendi yorumlarıyla paylaşmaya davet ediyor.

 

Eylem; bilim insanlarını, sanatçıları ve aktivistleri bir araya getirerek gezegeni korumak için iklim krizine karşı hep birlikte hareket edilmesini amaçlıyor. Projeye destek olmak için 100’den fazla ülkeden topluluklar, müzisyenler, aktivistler ve dileyen herkes, kendi dillerinde ve müzik tarzlarında Robin Howl, Violet Skies ve Holly Fletcher tarafından yazılan ‘Resolution’ şarkısının versiyonlarını hazırladılar.

 

Caz müzisyeni Esra Zeynep Yücel de, ‘Resolution’ şarkısını ‘Omuz Omuza’ adıyla düzenleyerek, bu anlamlı projeye Türkiye’den akustik solo performansıyla destek veren isim oldu. Esra Zeynep Yücel’in, şair ve çevirmen Nurduran Duman’ın Türkçeleştirdiği sözlerle düzenlemesini yaptığı ve hem Türkçe hem de İngilizce olarak seslendirdiği şarkıda Yücel’e, değerli müzisyenler Önder Focan ve Şenova Ülker eşlik etti. ‘Omuz Omuza’nın, çekimleri Boğaz kıyısında gerçekleşen klibi ise sosyal medya platformlarında paylaşılıyor.

 

Geçtiğimiz ay ABD’nin New York kentinde, Metropolitan Sanat Müzesi’nde düzenlenen Türk-İslam Eserleri etkinliğinde sahneye çıkan başarılı caz vokali Esra Zeynep Yücel, konserlerinin yanı sıra yeni albümünün hazırlıklarına da devam ediyor.  

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.