Reuters'tan dikkat çeken Muharrem İnce analizi! 'Oyları bölüp Erdoğan'a can simidi olabilir'

Reuters'tan dikkat çeken Muharrem İnce analizi! 'Oyları bölüp Erdoğan'a can simidi olabilir'

14 Mayıs'a sayılı günler kalırken uluslararası basının Türkiye seçimlerine ilgisi de her geçen gün büyüyor. Reuters, 'Ayrılıkçı aday, Türkiye seçimlerinde Erdoğan'a can simidi olabilir' başlığıyla bir analiz yayınladı.

İngiltere merkezli Reuters haber ajansında, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerle ilgili bir analiz yayınlandı.

'Ayrılıkçı aday, Türkiye seçimlerinde Erdoğan'a can simidi olabilir' başlığıyla yayınlanan analizde, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin adaylığı değerlendirildi.

CHP’den 2021 yılında ayrılan İnce’nin adaylığının ‘oyların bölünmesiyle ilgili endişeleri artırdığı’ belirtilen yazıda muhalefet yetkililerinin görüşleri de aktarıldı.

Reuters’a konuşan üst düzey bir muhalefet yetkilisi, İnce’nin adaylığının, ilk turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı ilk turda zafer kazanılmasını zorlaştıracağını söyledi.

 

YÜZDE 5 KRİTİK VİRAJ

 

Ancak yetkili, Muharrem İnce ile Sinan Oğan'a olan desteğin yüzde 5'e düşmesi halinde ilk turda Millet İttifakı'nın seçimleri kazanabileceğini dile getirdi. Panoramatr araştırma direktörü Osman Sert ise "İnce'nin adaylığının asıl sonucu, seçimleri ikinci tura bırakmak olacaktır” dedi.

 

AK PARTİ İNCE'YE DESTEĞİN YÜZDE 8-9 OLDUĞUNU SÖYLÜYOR

 

Öte yandan AK Parti’den bir isim ise, kendilerinin yaptığı anketlerde İnce’nin destek oranının yüzde 8-9’larda olduğunu dile getirdi ancak anket verilerini ajans ile paylaşmadı.

 

Analizde, şöyle devam edildi:

 

“Erdoğan'a destek, şubat ayındaki yıkıcı depremin ardından düşüşe geçti. 50.000'den fazla insan öldü ve milyonlarca insan evsiz kaldı.”

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.