Reuters’ten flaş anket Her şey bıçak sırtı

Reuters’ten flaş anket Her şey bıçak sırtı

31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi Reuters Haber Ajansı anket sonuçlarını açıkladı. Anket analizinde, "Ekonomide bazı adımlar atılmalı” vurgusu yapıldı.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi Reuters Haber Ajansı anket sonuçlarını açıkladı. Anket analizinde, "Ekonomide bazı adımlar atılmalı” vurgusu yapıldı.

Reuters’ın aktardığına göre, İstanbul'da AK Parti'nin adayı Binali Yıldırm, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun 1.5 puan önünde yarışı tamamlıyor.

İSTANBUL KRİTİK

Reuters'ın aktardığına göre, "İstanbul'daki gelişme biraz sürpriz oldu, çünkü Yıldırım oyları hızla yükseltir diyorduk ama İmamoğlu'nun daha çok destek bulduğu görülüyor. Ankara'da parti tarafından yaptırılan anketlerin neredeyse tamamında Yavaş önde" dedi.

ERDOĞAN’IN MEYDANLARA İNMESİ ETKİLEDİ

Reuters’ın AK Parti’ye yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Türkiye genelinde AK Parti’nin oy oranında Erdoğan’ın başlattığı kampanyanın olumlu etkilerinin kendini göstermeye başladığı belirtildi. Haberde, Türkiye genelinde Ak Parti'nin oy oranında Erdoğan'ın başlattığı kampanyanın olumlu etkilerinin kendini göstermeye başladığı belirtilerek, "Ancak İstanbul'da İmamoğlu, Yıldırım ile arasındaki farkı 1.5 puana kadar indirdi. Farkın buraya gelmesi dikkat çekici. Ankara'da ise Yavaş aradaki farkı 2.5-3 puan aralığında tutuyor. Türkiye genelinde bir miktar yükseliş varken iki şehirde ekonomideki gelişmelerin etkisi oldu" dedi.

BÜYÜKŞEHİRLERDE DURUM

Reuters'ın, büyükşehirlere yönelik halen endişe duyan partililer olduğunu kaydederek, "İstanbul'daki gelişme biraz sürpriz oldu, çünkü Yıldırım oyları hızla yükseltir diyorduk ama İmamoğlu'nun daha çok destek bulduğu görülüyor. Ankara'da parti tarafından yaptırılan anketlerin neredeyse tamamında Yavaş önde. Bu iki şehre bakanlar ve Erdoğan daha fazla ağırlık vererek, şu anki görünümü değiştirmeye çalışacak" ifadesini kullandı.

SONUÇLARI EKONOMİ BELİRLEYECEK

Reuters, İstanbul ve Ankara için geçerli olan 'endişe verici' durumun Antalya ve Bursa gibi bazı iller için de söz konusu olduğunu vurguladı.

Reuters, "Ekonomide bazı adımlar atılmalı, bu güven ve refah algısı yeniden seçmene verilmeli ama kur dışında çok sağlam değil göstergeler. En zayıf tarafımız bu. Şu an anketlerde çıkan durum ağırlıklı olarak bu tablonun sonucu" dedi. CHP'li bir yetkili de ittifak olarak bazı büyükşehirleri Ak Parti'nin elinden alma ihtimallerinin çok güçlü olduğunu belirterek, "Anketler ve sahada bunun izlerini görüyoruz. Büyük ihtimalle Ankara'da ipi göğüsleriz, İstanbul'da da kazanmayı ciddi şekilde bekliyoruz" görüşünü dile getirdi.

TÜRKİYE GENELİ AK PARTİ’NİN YÜZDE 38 MHP’NİN YÜZDE 11 OYU VAR

Reuters'ın aktardığına göre, Ak Partili yetkililer, genel merkezin yaptığı anketlerde Türkiye genelinde Ak Parti'nin oy oranının yüzde 36.8-38 aralığına geldiğini, MHP'nin ise yüzde 10.5-11 aralığında olduğunu belirtiyorlar.

SİYASETCAFE.COM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.