Reza Zarrab Depresyona Girdi

Reza Zarrab Depresyona Girdi

ABD'de kara para aklama, banka sahteciliği, İran'a uygulanan ABD ambargosunu ihlal etme suçlarıyla tutuklu yargılanan Reza Zarrab'ın davası devam ediyor.

 ABD’de kara para aklama, banka sahteciliği, İran’a uygulanan ABD ambargosunu ihlal etme suçlarıyla tutuklu yargılanan Reza Zarrab’ın davası devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, Reza Zarrab’ın 2007 ile 2015 yılları arasında Amerikan bankaları aracılığıyla yaptığı para transferlerinin miktarının 1.5 milyar dolardan 6.5 milyar dolara çıktığını açıkladı.

Reza Zarrab’ın bugüne kadar detayları belirtilen 8 bankaya ek olarak Bank of New York Mellon, Banca Intesa, Commerzbank ve Bank of Tokyo-Mitsubishi New York olmak üzere 4 Amerikan bankası aracılığı ile transferler yaptığı, bu transferlerin de Zarrab’ın yürüttüğü operasyonun ağırlıklı bölümünü oluşturan Euro bazlı transferleri kapsamadığı belirtildi.

Öte yandan, ABD’de tutukluluğunun 10’uncu ayına giren İranlı işadamı Reza Zarrab’ın hapishanede despresyon tedavisi gördüğü, antidepresan ilaçları kullandığı iddia edildi. Bu konuda Zarrab’ın avukatları tarafından henüz açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum