Rize bir kez daha sele teslim oldu! Sağanak yağış sonrası evleri su bastı

Rize bir kez daha sele teslim oldu! Sağanak yağış sonrası evleri su bastı

Geçtiğimiz hafta yaşanan sel nedeniyle felaketi yaşayan Rize'de bugün de sağanak yağış nedeniyle Fındıklı ilçesinde, dereler taştı. 

Rize'de geçtiğimiz hafta meydana gelen sel ve heyelan felaketinde 6 kişinin hayatını kaybederken, 5 kişi yaralandı. 236 binanın hasar gördüğü felakette kayıp olan 2 vatandaş ise halen aranıyor.

Henüz önceki felaketin izlerini saramayan Rize için Meteoroloji'den dün korkutan bir uyarı geldi. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Rize'de bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

 

gecen-hafta-felaketi-yasayan-rize-yine-sele-14282237-29-m.jpg

 

Açıklamada, "Yağışların yerel ve çok kuvvetli ve yer yer şiddeti metrekareye 70 ila 100 kilogram arasında olması beklendiğinden oluşması muhtemel sel, su baskını ve heyelanlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı" denildi.

 

gecen-hafta-felaketi-yasayan-rize-yine-sele-14282237-2218-m.jpg

 

BODRUM KATLARINI SU BASTI

 

Bahsedilen yağışlar Fındıklı ilçesinde etkili oldu. Sabah saatlerinde etkisini artıran sağanağın ardından dereler taştı, yollar kapandı, ilçe merkezinde cadde ve sokaklar göle döndü.

 

gecen-hafta-felaketi-yasayan-rize-yine-sele-14282237-1596-m.jpg

 

YAĞIŞLAR ETKİSİNİ DEVAM ETTİRİYOR

 

Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastığı Fındıklı ilçesinde mahsur kalanlar için kurtarma çalışması başlatıldı. Sağanağın sürdüğü kentte, bazı köy yolları da ulaşıma kapandı.

 

gecen-hafta-felaketi-yasayan-rize-yine-sele-14282237-1788-m.jpg

 

Yağış Artvin'in Arhavi ilçesinde de etkili oluyor. İlçede bazı dereler taştı, köy yolları heyelan sonucu ulaşıma kapandı.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.