Rize Devlet Hastanesi'nde silahlı çatışma! Polis ve jandarma yaralandı

Rize Devlet Hastanesi'nde silahlı çatışma! Polis ve jandarma yaralandı

Rize’de bulunan devlet hastanesinin acil servisinde bir şahsın rastgele ateş açması sonucu aralarında polis ve jandarmanın bulunduğu 5 kişi yaralandı.

Olay, Rize Merkez’de bulunan devlet hastanesinin acil servisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, acil servise giren kimliği belirsiz kişi henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü etrafa ateş açtı. Kimliği belirsiz şahıs etrafa rastgele ateş etmesinden ötürü aralarında bir polis ve bir jandarmanın da bulunduğu 5 kişi yaralandı.

Şahıs açtığı ateşin ardından acil servisten çıkıp Merkez Cumhuriyet Caddesi istikametinde kaçmaya başladı. Şüpheli şahıs kaçtığı esnada vatandaşların ve polis ekiplerinin kovalamacasıyla yakalanırken, tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Emniyet ekipleri hastane etrafında güvenlik önlemi alınırken, acil servisin muayene hizmetine ara verildi.

 

VALİ VEKİLİ OZAN SARI'DAN AÇIKLAMA

 

Olayın ardından incelemelerde bulunmak için Rize Devlet hastanesine gelen Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, iki husumetli arasında çıkan çatışmaya müdahale eden uzman çavuş ve polis memurunun yaralandığını ifade etti.

Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, “Bu akşam Saat 20.00 sıralarında Rize Devlet Hastanesinin acil bölümünde daha önce aralarında husumet bulunduğunu değerlendirdiğimiz vatandaşlar önce sözlü münakaşaya başlıyor. Bu daha sonrasında silahlı çatışmaya dönüşüyor. Bir başka vesileyle hastanede bulunan jandarma uzman çavuşumuz ve bir polis memurumuz mesleki sorumlulukları gereği şahıslar arasında gerçekleşen çatışmaya müdahale ediyorlar. Bu süreç esnasında uzman çavuşumuz ve polis memurumuz ayaklarından yaralandılar. Bunun yanı sıra 1 hastane personelimiz hafif şekilde yaralandı. Tedavileri sağlık müdürlüğümüzün ve hekimlerimizin koordinesinde devam ediyor. Şükürler olsun doktorlarımız hayati tehlikelerinin bulunmadıklarını söylediler. Olaydaki şüpheli şahıslardan bir tanesi Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanemizde müdahale altında iken diğer şüpheli emniyet ekiplerimizce suç aleti ile birlikte gözaltına alındı. Başsavcılığımız tarafından süreç başlatıldı” diye konuştu.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.