Rize’de bütün partiler birleşti

Rize’de bütün partiler birleşti

Rize’de 4 siyasi parti resmen birleşti. İşte flaş haberin ayrıntıları;

Rize’nin Hemşin İlçesi’nde Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti birleşti.

Hemşin’de 4 siyasi parti HES projesine karşı birleşti.

Rize'de 12 yıldır hukuk mücadelesi yürüten Hemşinliler Danıştay'ın verdiği kararla Büyük Dere ve Pazar Çayı üzerine yapılmasının önü açılan HES projesine karşı birleşti.

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti ilçe başkanlarının da imzasını taşıyan HES karşıtı ortak bildiriye, AK Partili belediye başkanı ve meclis üyeleri de aldıkları meclis kararı ile destek verdi. Vadilerini korumaya kararlı Hemşinliler, HES yapımına karşı çıktıklarını belirterek doğal güzellikleri ile öne çıkan ilçelerinin turizme kazandırılmasını için geliştirilen projelere destek verilmesini talep ettiler.

Hemşin'de Büyük Dere ve Pazar Çayı üzerine yapımı planlanan Dikmen HES projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2006’da "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararı verdi. Yöre halkı tarafından yargıya taşınan karar, Rize İdare Mahkemesi tarafından 2008’de iptal edildi. Bakanlık, 12 Mart 2014’te aynı proje için bu kez "ÇED Olumlu" kararı verdi. Bunun üzerine Hemşin Muhtarlar Derneği, raporun iptali istemiyle yeniden dava açtı. Dava dilekçesinde söz konusu projenin oluşturacağı çevre zararlarına dikkat çekildi. Rize İdare Mahkemesi, bilirkişi raporuna dayanarak yüzeysel ve eksik bulduğu, "ÇED Olumlu" kararını oy birliği ile iptal etti. Bakanlık, yerel mahkeme kararına Danıştay 14'üncü Dava Dairesine başvurarak itiraz etti. Danıştay, bilirkişi raporunu yetersiz bulması üzerine Rize İdare Mahkemesi’nin iptal kararını Kasım ayında bozdu. Böylece ilçede HES yapımının önü açılmış oldu.

Organik Tarım Havzası olan ve şelaleleri, gölleri, yaylaları ile büyüleyen Hemşin ilçesinde, HES yapımına karşı ilçe halkı bir araya geldi. AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Mataracı, CHP İlçe Başkanı Başar Cumhur, MHP İlçe Başkanı İbrahim Erdem Alparslan, İyi Parti İlçe Başkanı Mustafa Ertan Birlik ile 12 köy ve mahalle muhtarı HES karşıtı hazırlanan ortak bildiriye imza attı.

Hemşin Belediye Başkanı AK Partili Halim Kazım Bekar ile belediye meclis üyeleri de aldıkları kararla destek verdi.

Vadilerini korumaya kararlı olan ilçe halkı, HES yapımına karşı çıktıklarını belirterek doğal güzellikleri ile öne çıkan ilçelerinin turizme kazandırılmasını için geliştirilen projelere destek verilmesini istedi.

Bahar Mahallesi Muhtarı Sabri Kobal, ilçelerinde yapımı planlanan HES'e karşı olduklarını belirterek tüm siyasi parti ve muhtarların ortak bildiriye imza atarak birlikte hareket ettiklerini söyledi.

hes.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.