Rize'de 'Korona' cenazesi alarmı! İBB'ye büyük tepki!

Rize'de 'Korona' cenazesi alarmı! İBB'ye büyük tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şehir dışına cenaze aracı ile sevk ettiği tabutların karma şekilde gönderilmesi büyük tepki çekti. Cenazeleri, koronavirüsten ölen birinin cenazesiyle aynı araçta gönderilen aile isyan etti!

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan, küresel sosyal ve ekonomik sistemi altüst eden koronavirüs salgını ile topyekün mücadele devam ediyor.

30 BİN 890 KİŞİ KORONAVİRÜSTEN ÖLDÜ

Virüsün dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 664 bini aşarken, Kovid-19 nedeniyle toplam 30 bin 890 kişi de hayatını kaybetti.

TÜRKİYE'DE ÖLÜ SAYISI 108'E ÇIKTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise dün Türkiye'deki son bilançoyu açıkladı. Buna göre Türkiye'de yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 108'e çıktı.

CENAZELER NASIL DEFNEDİLİYOR?

Diğer yandan hayatını kaybeden vatandaşların defin işlemleri için özel bir protokol uygulanıyor. Sağlık Bakanlığı kısa süre önce koronavirüs hastalığından ölenlerin ceset torbası ve tabut ile defnedilmesini kararlaştırmıştı.

ÖZEL MEZARLIKLARA GÖMÜLÜYORLAR

Ayrıca İstabul özelinde, bilim kurulu ve Diyanet’in tavsiye kararları çerçevesinde, korona salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin özel mezarlıklara gömülmesine başlandı. 

Aile mezarlıklarının tabutla gömü işlemine uygun olması halinde ise cenazeler, aile mezarlıklarına gömülebiliyor.

CENAZE NAKİL İŞLEMİNDE TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜ!

Koronavirüsten hayatını kaybeden ve aileleri tarafından memleketlerinde defin işlemi yapılması kararlaştırılan cenazeler ise cenaze taşıma araçlarıyla belirlenen kentlere sevk ediliyor.

Bu konuda İstanbul'da çok tartışılacak bir gelişme de yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şehir dışına cenaze aracı ile sevk ettiği tabutların karma şekilde gönderildiği tespit edildi.

KORONAVİRÜSLÜ CENAZEYLE BİRLİKTE GÖNDERDİLER

Rize'ye gönderilen İBB cenaze sevk aracına,dört normal nedenlerle hayatını kaybeden cenazenin yanısıra, bir koronavirüs hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden cenaze de yüklendi.

 

cenaze1-002.jpg

 

AİLE İSYAN ETTİ
Söz konusu nakil hakkında ailelere hiçbir bilgi verilmezken, kendi cenazelerinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden bir vatandaşın cenazesi ile birlikte aynı araçtan teslim alan aileler İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Aileler, bu nakiller nedeniyle tedirgin olduklarını ve salgının bu şekilde kendi şehirlerine de yayılmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

 

cenaze2-001.jpg

 

ÖNLEM ALINSIN
İBB'yi bu nakil yöntemi konusunda, kendilerine bilgilendirme yapılmadığı gerekçesiyle eleştiren aileler, koronavirüs hastalığından vefat edenlerin özel araçlarla şehirlerine sevk edilmesi gerektiğini savurarak yetkilileri bu konuda önlem almaya çağırdı.

cenaze3.jpg

 

cenaze4.jpg

 

cenaze5.jpg

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.