Rize'deki taşocağıyla ilgili Bakan noktayı koydu: O liman nasıl dolacak?

Rize'deki taşocağıyla ilgili Bakan noktayı koydu: O liman nasıl dolacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize İyidere Lojistik Limanı Projesi kapsamında İkizdere ilçesinden sadece taş alınacağını, bölgedeki halkın ikna olduğunu fakat marjinal grupların eylemi sürdürdüğünü kaydetti.

Kendisinin de bu bölgenin çocuğu olduğunu ifade eden Bakan Karaismailoğlu, "Devletimiz marjinal gruplara kesinlikle izin vermez. Bunu yapanlar devlet düşmanıdır." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TRT Haber'e konuk oldu. Bakan Karaismailoğlu, Rize İyidere Lojistik Limanı ve bölgede işletilecek taş ocağına ilişkin net mesajlar verdi.

Bölgedeki taşın özellikleri bakımından ve limana yakınlığı bakımından İkizdere’nin seçildiğini kaydederek, “Rize Lojistik Limanı 30 farklı sektörde 8 bin kişiye istihdam sağlayacak. Bölgesel kalkınmaya önem veriyoruz. Bu limanı da yapmamız için denize uygun taş bulmamız lazım. 10 farklı yerde inceleme yapıldı. En uygun yerin bu bölge olduğu gösterildi." dedi.

Rize-Artvin Havalimanı ile İyidere Lojistik Üssünün güçlü altyapı ve doğayla uyumlu bir mühendisliğin ürünleri olduğunu kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Biz şu anda Rize-Artvin Havalimanı Dünyada denize dolgu yapılan en büyük havalimanlardan bir tanesi. 3 milyon metrekarelik yoktan bir alan üretiyorsunuz ve bunu ekonomiye kazandırıyorsunuz. Böyle ciddi bir iş yapıyoruz şu anda Rize’de. İyidere Lojistik Limanı. Burada da 13 milyon ton kapasiteli devasa bir liman yapıyoruz. Rize Lojistik Limanı da 30 farklı sektörde 8 bin kişiye istihdam sağlayacak çok değerli kıymetli projelerden bir tanesi. Ben de o bölgenin çocuğuyum. Biz niye kalktık İstanbullara gittik? Okulu bitirdik, iş bulamadık, ekmeğimizin peşine düştük, İstanbullara gittik. Biz de istiyoruz ki bizden sonra gelenler göç vermesin, gurbete gitmesinler, memleketlerinde çalışsınlar, ailelerinin yanında çalışsınlar. O yüzden yöresel bölgesel kalkınmaya çok önem verdik.” ifadesini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu, lojistik liman projesi kapsamında bölgeden sadece taş alınacağını, zarar gören ağaçların yerine 10 katının dikileceğini vurguladı. Bölgedeki halkın ikna olduğunu fakat marjinal grupların eylemi sürdürdüğünü vurgulayan Karaismailoğlu, "70 yıllık taş ocağı, altın araması gibi iddialar kesinlikle doğru değil. Devletimiz marjinal gruplara kesinlikle izin vermez. Bunu yapanlar devlet düşmanıdır." diye konuştu.

Bakan Adil Karaismailoğlu, bölgede devam eden faaliyetlere ve muhalefetin eleştirilerine yanıt verdi. Bakan Karaismailoğlu, faaliyetlerin çevreye zarar vermemesi için bütün tedbirlerin alındığını ve teknik olarak ortaya konulduğunu aktararak, "70 yıllık taş ocağı, altın araması gibi şeyler kesinlikle söz konusu değil. Bölge halkıyla istişare içindeyiz, ikna olmuş vaziyetteler. Ama burada marjinal gruplar, dışardan gelenler buradaki gelişmeleri kaşıyorlar, karıştırıyorlar." dedi.

Buradan alınacak taşların lojistik liman projesinde kullanılacağını ifade eden Karaismailoğlu, "İki yıl dolmadan burayı bitireceğiz, burada etkilenen 10 ağaç olursa biz buraya 100 ağaç dikeceğiz. Bunu ısrarla bölge halkına söylüyoruz. Devletimiz marjinal gruplara kesinlikle izin vermez. Bunu yapanlar devlet düşmanıdır." ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, projenin hem bölge ekonomisine hem de Türkiye'nin ticaret hacmine önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.