Robot Sophia'dan Türkiye'ye mesaj var

Robot Sophia'dan Türkiye'ye mesaj var

Dünyanın vatandaşlık alan ilk insansı robotu Sophia, Türkiye’ye geliyor.

Geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan tarafından vatandaşlık verilen, aynı zamanda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Komite Üyesi olan robot Sophia, ilk kez Türkiye’ye geleceği için çok heyecanlı olduğunu söylüyor.

Ziyaretinden önce Türkiye’ye gönderdiği video mesajına ‘merhaba Türkiye’ diyerek başlayan Sophia, 19 Nisan’da 5’incisi düzenlenecek Marketing Meetup’ın son konuğu olarak sahneye çıkacak.

Hanson Robotics ve Las Vegas Üniversitesi tarafından geliştirilen Sophia, Türkiye ziyareti öncesi yayınlanan video da, “Merhaba Türkiye. 19 Nisan’da, sorularınızı yanıtlamak için Marketing Meetup’ta olacağım” diyerek mesajını paylaştı.

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Marketing Meetup’ın teması ‘deneyim’ olacak. 19 Nisan’da Uniq İstanbul’da gerçekleşecek buluşmada pazarlama dünyasının önemli isimleri bir araya gelecek.

Sophia Hakkında:

Hanson Robotitcs’in en son robotu olan Sophia, David Honson ve ekibi tarafından, Hong Kong’ta, geliştirilmiştir. Sadece bir teknolojiden daha önemli olduğunu vurgulayan Sophia, insanlarla yaşamak; insanlığa hizmet etmek, yaşlılara yardım etmek, çocuklara öğretmenlik yapmak istediğini söylüyor. Her türlü insan duygusunu mimiklerle ifade edebilen Sophia, bu ifadelerin arkasındaki duyguları, sahip olduğu yapay zeka ile de öğrenebiliyor.

Kısa süre önce Birleşmiş Milletler İnovasyon Şampiyonu seçilen Sophia şimdiye kadar pek çok kez tv programlarına konuk oldu, ELLE Dergisi tarafından da kapak konusu edilen Sophia’ya geçtiğimiz yıl, Suudi Arabistan vatandaşlık vermiş; Sophia, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Komitesine de üye seçilmişti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.