ROK hakkında yakalama kararı çıkartıldı!

ROK hakkında yakalama kararı çıkartıldı!

Mahkeme, bir televizyon programında Boşnaklar için söylediği sözler üzerine Rasim Ozan Kütahyalı hakkında yakalama kararı aldı.

Bir televizyon kanalındaki spor programında sarf ettiği sözlerle Boşnaklara hakaret ettiği iddiasıyla "Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan yargılanan ve hakkındaki zorla getirme kararına rağmen duruşmaya katılmayan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında bugün de duruşmaya katılmadı. Bunun üzerine mahkeme heyeti üzerine yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, daha önce hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan Rasim Ozan Kütahyalı mazeret sunarak duruşmaya katılmadı. 9 günlük raporu mahkemeye sunan sanık Kütahyalı'nın Avukatı, müvekkili hakkında bir önceki duruşmada çıkarılan zorla getirme kararının tebliğ edilmediği nedeniyle yakalama kararı çıkarılmaması gerektiğini savundu.

“YURTDIŞINDA TATİL YAPIYOR”

Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği avukatları da sanığın davayı uzatmak içim duruşmalara gelmediğini belirterek Rasim Ozan Kütahyalı’nın yurtdışında tatil yaptığına dair fotoğrafların basına yansıdığını söyledi.

Sanık Kütahyalı'nın Avukatı bu sözlere itiraz ederek, “Mahkemeye sunduğum sağlık raporu gerçeği yansıtmaktadır. Müvekkilimin tatil yaptığının söylenmesi ispatlanmalıdır” dedi.

ROK’A YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Mahkeme heyeti polis zoruyla zorla getirilme kararına rağmen duruşmaya katılmadığı için, “Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan hakkında dava açılan yakalama kararı çıkarıldı.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.