RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Basın İlan Kurumu Genel Kurul Temsilciliğine atandı!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Basın İlan Kurumu Genel Kurul Temsilciliğine atandı!

Basın İlan Kurumuna ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Atama kararlarına göre, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu temsilciliğine atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 18 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre; Basın İlan Kurumu'nda önemli bir atama yapıldı. 

Atama kararlarına göre, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu temsilciliğine atandı.

 

EBUBEKİR ŞAHİN KİMDİR?

 

1995 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nden mezun olmuştur. 2002 yılında da Gazetecilik Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yapmıştır. Halen Selçuk Üniversitesinde iletişim alanında doktora eğitimini tez aşamasında sürdürmektedir.

Sırasıyla, İçişleri Bakanlığı, TBMM, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, RTÜK, Başbakanlık gibi birçok kurumda yöneticilik yapmıştır. Anadolu Ajansında Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunmuş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı (2015-2016) ve Müsteşar (2016-2017) olarak görev yapmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda 16 Ekim 2017 tarihinde yapılan seçim sonucunda Adalet ve Kalkınma Partisi kontenjanından RTÜK Üyeliğine seçilmiştir. 23 Ocak 2019 tarihinde RTÜK Başkanı seçilmiştir.

İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.