RTÜK, Halk TV'nin 5 programına ayrı ayrı para cezası verdi

RTÜK, Halk TV'nin 5 programına ayrı ayrı para cezası verdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) 5 ayrı program için Halk TV’ye para cezası verdi. Kurul, toplamda 129 bin 405 liralık para cezasına hükmetti.

Halk TV programlarını incelemeye alan RTÜK ilk olarak, 19 Mart 2020'de yayımlanan Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programına ceza verdi. Program konuğu Hüsnü Bozkurt, koronavirüs sebebiyle Suudi Arabistan'ın hac ziyaretlerini durdurduğunu hatırlattı ve Türkiye'nin 20 bin kişiye umre izni vermesini eleştirdi. Bunun salgını hızlandıracağını iddia eden Bozkurt, bu durumdan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorumlu olacağını iddia etti.

 

RTÜK, bu sözlerin "kriz zamanlarında sağduyu ortamını yaralayacağını" belirterek, Halk TV'ye 25 bin 881 lira idari para cezası verdi. İkinci ceza yine Ayşenur Arslan’ın Medya Mahallesi programına geldi. 20 Mart 2020'deki yayında konuk RTÜK eski üyesi Faruk Bildirici'ydi. RTÜK, Bildirici'nin sözlerini siyasi bir görüşe yönelik tutum olarak yorumlayarak yine 25 bin 881 lira idari para cezası kesti. Bir başka ceza ise 24 Şubat 2020 tarihli Günaydın Türkiye programına kesildi. RTÜK, kriz zamanlarında izleyicilerde korku, panik ve endişe yaratacak yorumlardan kaçınılması gerektiğini belirterek Günaydın Türkiye programına da 25 bin 881 lira idari para cezası verdi.

Şimdiki Zaman Siyaset de ceza alan bir başka program oldu. Yayın konuğu Ali Demirsoy'un sözleri, izleyicilerde korku, panik ve endişe yaratacak ifade olarak değerlendirildi. 25 bin 881 lira idari para cezası da bu program için verildi.

 

601 SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

Beşinci ceza ise 2 Nisan'da Türkiye'de koronavirüs vaka sayılarının aktarıldığı yayına verildi. O gün, Türkiye'de 601 sağlık çalışanının virüse yakalandığı açıklanmış, ancak Halk TV ekranlarına, 601 sağlık çalışanı hayatını kaybetti olarak aktarılmıştı. Halk TV’nin bu yayını büyük tepki çekmiş ve sosyal medyada eleştirilerin odağı olmuştu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.