RTÜK'ten Altaylı'ya şok ceza! Ülkücülere hakaret etmişti...

RTÜK'ten Altaylı'ya şok ceza! Ülkücülere hakaret etmişti...

Habertürk'te yayınlanan Teke Tek programına İYİ Parti Lideri Meral Akşener'i konuk alan ve ülkücü camiaya hakaret eden Fatih Altaylı'yı RTÜK affetmedi. Habertürk’e idari yaptırım uygulandı.

Fatih Altaylı Habertürk'teki Teke Tek programında kendisine sosyal medyadan tehditler geldiğini iddia etti. Bunun üzerine Akşener, Altaylı'ya kendi evinin basılması sürecini anlattı. Akşener'den hemen sonra söze giren sunucu Fatih Altaylı, ağza alınmayacak ifadeler kullandı.

KÜFÜR ETMİŞTİ

Toplanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 'prime time'da yayınlanan ve her yaştan insanın ekran başında olabileceği bir saatte "it ürür, kervan yürür", "itlerle uğraşmıyoruz" şeklindeki ifadelerin kullanmasını değerlendirdi.

MANEVİ HAKLARI ZEDELEYİCİ OLDUĞUNA KARAR VERİLDİ

RTÜK, yayında Meral Akşener'in başından geçen durumu kastederek "…. itlerle uğraşmıyoruz" ifadesinin ve sonrasında Altaylı'nın "it ürür, kervan yürür" cümlesinin dilin düzeysiz ve kaba kullanılarak olay sırasında orada bulunan kişilerin manevi haklarını zedeleyici düzeyde olduğu kanaatine vardı.

ÜST SINIRDAN İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

Üst Kurul, söz konusu ifadelerin 6112 sayılı yasayı ihlal ettiği gerekçesiyle yayıncı Habertürk'e üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.