RTÜK'ten FOX TV, Halk TV, Flash Haber ve TELE1'e 'seçim dönemi' cezası

RTÜK'ten FOX TV, Halk TV, Flash Haber ve TELE1'e 'seçim dönemi' cezası

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), seçim dönemindeki yayınları gerekçe göstererek FOX TV, Halk TV, Flash Haber ve TELE1’e ceza kesti.

RTÜK, FOX TV, TELE1, Halk TV, KRT, TV 5, Flash Haber ve Szc TV hakkında seçim yayınları nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

RTÜK’ün CHP kontenjanından üyesi olan İlhan Taşçı, Twitter’dan 4 kanala ceza kesildiğini duyurdu. 

 

Taşcı, şunları kaydetti:

 

"Seçimler bitti, RTÜK televizyonların sesini kısmak için hızla harekete geçti. FOX TV’nin seçim yayınında Çiğdem Toker’in daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dile getirdiği ‘Demokrasi sandıktan ibaret değildir‘ sözleri nedeniyle kanala yüzde 5 idari para cezası verildi.

RTÜK, İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında Ümit Özdağ’ın Suriyeli seçmenlere yönelik eleştirileri sırasında ‘Seçim sonucuna hukuken saygım var, politik olarak  yok’ sözleri nedeniyle toplumu kin ve düşmanlığa tahrik savıyla HALK TV’ye yüzde 5 para cezasına karar verdi.

Prof. Dr. Emre Kongar ile Merdan Yanardağ’ın 18 Dakika programında, oy pusulalarına ilişkin iddiaları nedeniyle nedeniyle Tele 1’e yüzde 3 idare para cezası verildi. TELE 1’in aynı reklam kuşağındaki yayınlara 3 ayrı rapora bağlayarak, yüzde 3 ceza kararlaştırıldı. Böylece tek yerine 3 ceza verildi!

DP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakına katılmasını eleştirmesi nedeniyle de Flash Haber’e Oğan’ın ‘küçük düşürüldüğü’ gerekçesiyle yüzde 3 para cezası verildi. Oğan tarafsız kalsaydı acaba RTÜK yine bu cezayı verir miydi?

Seçim sonrası RTÜK, basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkına karşı her türlü engellemeye hızla girişti. Elbette bu sis bulutu dağılır, özgürlükler hak ettiği değere, halk da gerçekleri duymaya kavuşur. Bugünkü kararlara Sayın Tuncay Keser (RTÜK üyesi) ile karşı oy kullandık."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.