RTÜK'ten Halk TV, FOX TV ve Tele1'e ceza!

RTÜK'ten Halk TV, FOX TV ve Tele1'e ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV, TELE1 ve FOX TV'ye para cezası verdi. Halk TV'ye ayrıca 3 kez yayın durdurma cezası verildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye'de yayın yapan Halk TV, TELE1 ve FOX TV'ye para cezası verdi. RTÜK, Halk TV'de yayınlanan "Medya Mahallesi" adlı programa "terör mimikle övüldü" gerekçesiyle üç kez yayın durdurma ve para cezası verdi. Bu ceza, programın farklı tarihlerdeki iki ayrı yayınına da verilmiş olup, RTÜK bu kararıyla kendi rekorunu kırmış oldu.

Ayrıca, TELE1 ve FOX TV'ye de programlarda yer alan yorumlar nedeniyle yüzde 3 idari para cezası verilmesine hükmetti. Örneğin, TELE1'e Emre Kongar ve Merdan Yanardağ'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasını "halkın iradesine darbe" olarak nitelemesi nedeniyle para cezası verildi. Ayrıca, "Açıkça" adlı programı nedeniyle de TELE1'e yüzde 3 para cezası verildi.

FOX TV'ye de "Çalar Saat" adlı programda TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiye dönük sözlerine ilişkin "bir tek gün pazara gitse şu cümleyi kurmaya utanır" sözleri nedeniyle yüzde 3 idari para cezası verildi. CHP'li RTÜK üyesi İlhan Taşçı, verilen cezaları "RTÜK'ün kestiği cezalar, seçime giderken Türkiye'yi 'karanlığa ve suskunluğa boğma arayışına' ilişkin önemli bir göstergedir" diyerek eleştirdi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.