Rufai şeyhinden babalara skandal çağrı! 'Çocuğunu tarikata ver, rahat et'

Rufai şeyhinden babalara skandal çağrı! 'Çocuğunu tarikata ver, rahat et'

Hazreti Muhammed'in soyundan geldiğini iddia eden Suriyeli Er-Rıfai çocukların tarikatlara teslim edilmesi yönünde çağrı yaptı.

Merkezi İstanbul’da olan ve Türkiye genelinde şubeleri bulunan ‘Evlad-ı Resûl İlim ve İrfan” isimli derneğin kurucuları Muhammed Bütün (Seyyid Muhammed Mardini) ve Suriyeli Seyyid Ali Es Sebbebi Er Rifai’nin, Kars Rufai Dergahı’nda çekilmiş görüntüleri ortaya çıktı. Dergahta, tarikat mensupları ile sohbet eden Er Rifai ve Bütün takipçileri ile sosyal medya üzerinden canlı sohbet toplantısı gerçekleştirildi.

Hazreti Muhammed’in soyundan geldiğini iddia eden Er-Rifai’nin Arapça olarak yaptığı kısa konuşma sonrası tarikat mensuplarıyla sohbet eden yardımcısı Muhammed Bütün, kendince ‘ilmin faziletini’ anlattı.

 

'ÇOCUK MİNİ ETEK GİYEN, BAŞINI ÖRTMEYEN ANNEYİ SEÇEN BABANIN YAKASINA YAPIŞACAK'

 

Kars Rufai Dergahı’nın 9 Aralık 2021 günü sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan sohbette Bütün’ün anlattıkları tepki çekti. Bütün, çocuğun ilim öğrenmesinin babasının sorumluluğunda olduğunu belirterek, “Baba ilk olarak çocuğun annesini seçerken dikkat edecek. Namaz kılmayan, örtünmeyen, mini etek giyen kadınları tercih eder, çocuk böyle bir anneden doğar ise ahirette o çocuk babasının yakasına yapışacak” dedi.

 

'ÇOCUĞU TARİKATLARA TESLİM EDİN'

 

Babaları çocuklarının isim tercihleri konusunda da kendince uyaran Bütün, “Çocuklara Yağmur, Kaya gibi isimler koyuluyor. Bu isimleri olan çocuk cehennemlikse isminden dolayı en son cehennemden çıkarılacak… Çocuğa babası din eğitimini vermeli, veremiyorsa kendini bu işe adamış olan seydalara, alimlere, şeyhlere, kamil mürşidlere evladını ver ki rahat et. Onlar uğraşsınlar sen uğraşma. Sen oraya bırak ondan sonra yat aşağı” diye konuştu.

Çocuğuna ticaret öğreten babaların sonunun kötü olacağına ileri süren Bütün, seydalar, şeyhler, alimler ve mürşidi kamillerden eğitim almayan çocukların annesini, babasını huzurevine atacağını söyledi.

 

'CENNETİNİZ SİZİN OLSUN, BİZ TÜRKÜZ'

 

Bütün’ün bu sözlerine İlahiyatçı Yazar Cemil Kılıç, sosyal medyadan sert tepki gösterdi. Kılıç paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

 

“Şeyh unvanlı bir yoz demiş ki,  Kaya, Yağmur gibi Türkçe adı olanlar cehennemden en son çıkacak. Soruyorum: Nedir bu düşmanlığınız?  Her şey Arapça mı olmalı? Türkçe adlar kutludur bizim için. Oğluma Bumin Kağan adını verdim. Cennetiniz sizin olsun. İstemiyoruz, biz Türküz!”


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.