Rus Dışişleri bakanı: Türkiye ile Suriye Soçi'de görüşecek

Rus Dışişleri bakanı: Türkiye ile Suriye Soçi'de görüşecek

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Türkiye ile Suriye'nin devlet temsilcileriyle bir araya gelecek. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre görüşmenin ana maddesi ise güvenli bölge meselesi olacak.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Türkiye ile Suriye'nin devlet temsilcilerinin Soçi'de bir araya gelmeleri ihtimalinin değerlendirilmekte olduğunu söyledi.

Türkiye ile Suriye'nin devlet temsilcilerinin Rusya'nın Soçi kentinde bir araya gelme ihtimaline ilişkin bir soru karşısında, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, "Bu hususta temaslar gerçekleştiriliyor" dedi.

Ankara ile Şam temsilcilerin bir araya gelme ihtimalleri, Soçi'de 22 Ekim'de varılan mutabakatın ardından sıklıkla gündeme geliyor.

Rusya ile Türkiye'nin söz konusu mutabakatı, Suriye-Türkiye sınırının Suriye tarafına Kürt güçlerin çekilmesini takiben Suriye sınır muhafızlarının yerleştirilmesini içeriyordu. Böylece Suriye hükümetinin sınır muhafızları yıllar sonra Türkiye sınırına konuşlanmış olmuştu. Ancak mutabakata göre Barış Pınarı Harekatı alanı, Suriye sınır muhafızları ile Rus askeri polisinin gireceği sınır hattının dışında tutulmuştu. Türk ordusunun şu anda mevzilendiği Barış Pınarı Harekatı alanından ne zaman çekileceğine dairse henüz bir anlaşmaya varılmış değil.

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.