Rus hava savunma sistemlerinin TB2 SİHA’larıyla Ukrayna-Donbass'ta da başı belada!

Rus hava savunma sistemlerinin TB2 SİHA’larıyla Ukrayna-Donbass'ta da başı belada!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan Bayraktar TB2 SİHA Donbass bölgesinde keşif uçuşunu yaptı.

Ukrayna Ulusal Güvenlik, Savunma ve İstihbarat Komitesi Başkan Yardımcısı ve milletvekili Yuriy Misyagin, Bayraktar TB2’nin Donbass bölgesinde keşif uçuşu yaparak düşman unsurlarına ait çeşitli hedefleri tespit ettiğini bildirdi.

Misyagin Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, Bayraktar TB2 SİHA’nın Türkiye’nin “Bahar Kalkanı Harekatı” sırasında özellikle Rus askeri teçhizatına karşı en iyisi olduğunu kanıtladığını ifade etti.

Misyagin Bayraktar TB2’nin bölgede “şimdiye kadar sadece keşif uçuşu icra ettiğini” ifade etti. TB2’nin uçuş esnasında tespit ettiği hedefler arasında, Pantsir S-1 hava savunma füze sistemi, S-125 hava savunma füze sistemi, Tor hava savunma füze sistemi, obüs ve tankların olduğunu belirtti.

Misyagin ek olarak, “‘Yoldaşlar’, bu ekipmanları geçit töreni için Moskova’ya geri götürmenizi tavsiye ediyoruz, yoksa daha fazla satın almanız gerekecek.” dedi.

UKRAYNA DONANMASI 2021 YILINDA BAYRAKTAR TB2 SİHA’LARLA GÜÇLENDİRİLECEK

Mart 2021’de Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Oleksandr Myronyuk, Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Oleksiy Neizhpapa ve Ukraynalı milletvekili Igor Kopytin Baykar Savunma tesislerini ziyaret etmişti. Ziyarete ilişkin paylaşımda bulunan milletvekili Igor Kopytin, Türk tarafının Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine olan yükümlülüklerine sıkı sıkıya bağlı olduğuna bir kez daha ikna olduklarını belirtmişti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.