Rus muhalif lider Navalny'e 3,5 yıl hapis cezası

Rus muhalif lider Navalny'e 3,5 yıl hapis cezası

Rus muhalif lider Alexei Navalny, ertelenen hapis cezasının onanması ile 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Almanya'daki tedavisinin ardından 17 Ocak'ta Rusya'ya döndükten sonra tutuklanan Rus muhalif lider Alexei Navalny, Rusya Federal Cezaevi Servisi'nin (FSIN) Navalny'nin ertelenen hapis cezasının tamamlanması için Moskova Simonov Bölge Mahkemesi'ne müracaat etmesinin ardından başkent Moskova'da mahkemeye çıkarıldı. Navalny geçici olarak tutuklu bulunduğu cezaevinden yerel saatle 11:00'de mahkeme salonuna getirildi. Duruşmaya Navalny'nin eşi duruşmaya eşi Yulia Navalnaya ve avukatları katıldı.

KARAR VERİLDİ

 

Görülen duruşmada savcı, daha önce 3,5 yıllık hapis cezasının Navalny'nin denetimli serbestlik kurallarına uymadığı gerekçesiyle uygulanmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise savcının talebini kabul ederek, Navalny'nin 3,5 yıllık hapis cezasını onadı. Mahkeme kararına göre, Navalny'nin 10 aylık ev hapsi cezası düşülerek, 2 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

AVUKATLARI KARARA İTİRAZ EDECEK

Mahkemenin ardından Navalny, tekrardan geçici olarak tutuklu bulunduğu cezaevine gönderildi. Duruşmadan sonra adliyeden ayrılan Navalny'nin avukatları kısa bir açıklama yaparak, mahkemenin kararına itiraz edeceklerini belirterek, itiraz dilekçesinin yarın teslim edileceğini açıkladı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.