Rus profesörden flaş açıklama: Türk doktorlar koronavirüs tedavisinde başarılı olacak

Rus profesörden flaş açıklama: Türk doktorlar koronavirüs tedavisinde başarılı olacak

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde plazma tedavisi uygulanan 78 yaşındaki hastanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonucunun negatife dönmesini değerlendiren Rus bulaşıcı hastalık uzmanı Petrov, Türk doktorların başarılı olacağını söyledi.

Rusya Tıbbi Radyolojik Bilim Merkezi’nden Prof. Dr. Vladimir Petrov, Sputnik’e açıklamasında, plazma yönteminin diğer enfeksiyonlara karşı mücadelede kendini kanıtladığını belirterek bu konuda şu değerlendirmede bulundu:

PLAZMA YÖNTEMİ ESKİ BİR YÖNTEM

“Gerçekten de enfeksiyon tedavisinde konvelesan, yani iyileşenlere ait plazmanın uygulandığı durumlar var. Bu plazma, terapötik etkiye sahip antikorlar içeriyor. Bu oldukça eski bir yöntem. Bu türden çok sayıda çalışma var ve bu yöntem birçok enfeksiyonda kullanıyor, koronavirüs de istisna değil”.

Plazma tedavisinin amaca ulaşmasına ve başarıyla uygulanmasına rağmen herkesi hızlı bir şekilde tedavi etme fırsatı sağlayacak bir çözüm olmadığını kaydeden Petrov, sözlerini şöyle sürdürdü:

NÜFUSUN YARISININ HASTALANIP İYİLEŞMESİ GEREKİR

“Bu yöntem, koronavirüs hastalarını tedavi etme yöntemlerinden biri olarak değerlendirilebilir, ama bunun için ülke nüfusunun yarısının hastalanıp iyileşmesi lazım ki, geriye kalan yarısı tedavi edilebilsin. Bu yönteme imün, yani korunan plazma tedavisi deniyor.

 

TÜRK DOKTORLAR BAŞARILI OLACAK

Moskova’da da Kovid-19 tedavisinde, koronavirüsü yenenlerin plazması kullanılıyor, bu yöntem Çin’de de uygulandı. Bu açıdan evet, Türkiye’de de plazma başarıyla uygulanacak, ama bu yöntemin mükemmel olmadığını unutmamak gerek”.

 

 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.