Rus yanlısı iki bölgede seferberlik ilan edildi! Yetişkin erkeklerin ülkeden ayrılmaları yasaklandı

Rus yanlısı iki bölgede seferberlik ilan edildi! Yetişkin erkeklerin ülkeden ayrılmaları yasaklandı

Ukrayna'nın doğusunda ter alan Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'nde seferberlik ilan edildi.

Ukrayna'nın doğusunda, Donetsk'in ardından Lugansk Halk Cumhuriyeti'nde de tam seferberlik ilan edildi.

Donetksk Lideri Puşilin ve Lugansk lideri Paseçnik, bölgelerinde seferberlik ilan ettiklerini duyurdular.

Ukrayna'nın doğusunda 2014'te Rusya yanlısı güçler Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti isminde iki ayrı yönetim oluşturmuştu. Son haftalarda Ukrayna ve Rusya arasında gerilen ipler, savaş söylentilerini ortaya çıkarmış; tarafların askeri yığınak yapmasına sebep olmuştu. ABD ise her fırsattan Rusya'nın Ukrayna'ya saldıracağını ifade ediyor.

 

ERKEKLERİN AYRILMALARI YASAKLANDI

 

Lugansk Halk Cumhuriyeti lideri Leonid Paseçnik'in, genel seferberlik ilanını içeren bir kararname imzaladığı belirtildi. Kararname ile 18-50 yaşlarındaki erkeklerin Lugansk Halk Cumhuriyeti'nden ayrılmaları yasaklandı. Lugansk'ta seferberlik, Ukrayna hükümet güçleri tarafından Donbass'taki yerleşim yerlerine yoğun bir biçimde ateş açıldığı bir döneme denk geliyor. Donbass'ın kadın, çocuk ve yaşlı sakinleri, Kiev güçlerinin geniş çaplı saldırıya geçmesinin beklenmesi nedeniyle dün akşam saatlerinden beri Rusya'ya tahliye ediliyor.

 

DÜN AKŞAM RUS YANLILARININ OLDUĞU YERDE PATLAMA MEYDANA GELDİ

 

Gelişmeler sürerken dün akşam Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk kentinde büyük bir patlama meydana geldi. Patlayan aracın Donetsk komutanı Denis Sinenkov'a ait olduğu belirtildi. Sinenkov'un şans eseri o esnada araçta olmadığı ifade edildi. Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ta bulunan Donetsk ve Lugansk yönetimlerin temsilcileri, Ukrayna'nın bölgeye yönelik saldırı hazırlığında olduğunu iddia etti.

 

DONETSK LİDERİ SEFERBERLİK İLAN ETTİ

 

Donetsk'in ayrılıkçı lideri Denis Puşilin, bölgede genel seferberlik ilan etti. Puşilin, gözlemcilerin doğu Ukrayna'daki çatışmalarda büyük bir artış olduğu konusunda uyarmalarının ardından yaptığı bir video açıklamasında, "Yedeklerde bulunan yurttaşlarımı askerlik ofislerine gelmeye çağırıyorum. Bugün genel seferberlik hakkında bir kararname imzaladım." ifadelerini kullandı. Puşilin dün de sivillerin bölgeden ayrıldığını duyurmuştu.
 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.