Rüşvet parası ile Hac olur mu?

Rüşvet parası ile Hac olur mu?

17 Aralık Rüşvet operasyonu sorgusunda ilginç detaylar ortaya çıktı. Hem Rüşvet almışlar, hem de DİN ile dalga geçmişler.

Fatih Be­le­di­ye­si­’ne yö­ne­lik id­di­ana­me­de; 50 bin li­ra­lık rüş­vet alışverişi öncesi bir şüphelinin, “Rüşvet alan adam hacca gidebilir mi?” diye sorduğu yer aldı…


İs­tan­bu­l’­da­ki 17 Ara­lık yol­suz­luk ve rüş­vet soruş­tur­ma­sın­da Fa­tih Be­le­di­ye­si­’ne yö­ne­lik ha­zır­la­nan, 20. Ağır Ce­za Mah­ke­me­si­’nin ka­bul et­ti­ği id­di­ana­me­de; 21 sa­nık hak­kın­da 7 yıl­dan 26 yı­la ka­dar de­ği­şen oran­lar­da ha­pis ce­za­sı is­ten­di. İd­di­ana­me­de, Fa­tih İl­çe­si ta­ri­hi bir ya­rı­ma­da ola­rak ta­nım­lan­dı. İd­di­ana­me­de, bu böl­ge­ler­de ya­pı­lan in­şa­at, ta­di­lat ve iş­let­me­le­rin pro­je­le­rin­den ba­zı­la­rı­nın be­le­di­ye­ler­ce onay­lan­ma­sı müm­kün ol­ma­dı­ğı hal­de rüş­vet ve men­fa­at kar­şı­lı­ğın­da ruh­sat ve onay te­min edil­di­ği an­la­tıl­dı.

Sözcü gazetesinin haberine göre şüp­he­liler hak­kın­da ta­ri­hi bi­na­la­rın usul­süz yı­kı­la­rak otel ya­pıl­dı­ğı, ko­run­ma­sı ge­re­ken ta­şın­maz var­lık­la­rın tah­rip edil­di­ği, rüş­vetle usul­süz bi­çim­de mü­hür aç­tı­rıl­dı­ğı suç­la­ma­la­rı da yer al­dı.

Şüphelilelerin, Beyoğlu’ndaki 4 tarihi binada tamirat ve yıkım işlemleri için alınması gereken raporun istedikleri şekilde çıkması amacıyla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nda görevli memurlara rüşvet verildiği anlatılan iddianamede, şahısların raporu hazırlayacak raportörü de Kurul Müdürü aracılığıyla belirledikleri, raportöre vereceği 50 bin TL’lik bir rüşvet öncesinde Ali T. isimli şahsın, bir işhanına giderek Ahmet isimli arkadaşına, “Rüşvet alan adam hacca gidebilir mi Ahmet?” diye soru sorduğuna yer verildi. İddianameye göre T., arkadaşından “valla zor gider” yanıtını aldıktan sonra Hasan S. isimli raportörü arayarak, “Bende emanetin var, handa buluşalım halledelim” dedi. Daha sonra iş hanına gelen S. ile T. arasındaki 50 bin TL’lik rüşvet alışverişi, polislerce görüntülendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.