Rüşvetin adı bağış, hırsızın ismi istiklal savaşçısı oldu

Rüşvetin adı bağış, hırsızın ismi istiklal savaşçısı oldu

MHP lideri Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında dün Kayseri'deydi. Bahçeli, miting konuşmalarından önce Twitter hesabından yaptığı açıklamada, siyasetin geldiği noktayı resmetti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yolsuzluk ve rüşvet iddialarını nefret söylemiyle bastırmaya çalışan Başbakan Tayyip Erdoğan’a sert tepki gösterdi. “Gençliği bölen, 15 yaşında hayatını kaybeden bir vatan evladına ‘terörist’ diyen, meydanlarda savaş naraları atan vicdansızlar artık çok oldu.” diyen Bahçeli, “Berkin ile Burak Can’ın cansız bedenleri üzerinden polemik yapacak kadar küçülenlerin Türkiye’nin önündeki yegane engel olduğunu” belirtti. MHP lideri, Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Evlatlarına vatan topraklarının tapusunu verecek kadar gözü dönenlerin nasıl bir insanlık anlayışları olduğunu çok merak ediyorum. Bunlar açısından rüşvetin adı bağış, kanun kaçağının tanımı hayırsever, hırsızın ismi ise yeni istiklal savaşçısıdır. Yalan, riya, fitne, dedikodu, gıybet, kötü söz, asılsız suçlama, maneviyat kaçakçılığı rekor kırıyor, zirve yapıyor ve hiç doymuyor. Unutmayalım ki; iman doğruluk, yalan küfürdür. Küfür ehlinin, batıla bekçilik yapanların, yalana esir düşenlerin sureti haktan görünme çabaları suyun üzerine destan yazmaya benzer. Kumdan hasat almak ne kadar anlamsızsa kinden kaskatı kesilenlerden merhamet ummak, iyilik beklemek o kadar boş ve nafile çabadır.”

 

Devlet Bahçeli, mesajında bugünlerde, ayırmayan, dışlamayan, yabancılaştırmayan, karıştırmayan, bölmeyen, bozmayan insani hasletlere, aklıselime, teenniye, temiz bir duruşa, kavuşturan, buluşturan ve barıştıran dürüst yaklaşımlara her zamankinden çok ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Önyargıları kıracak, duygusal ve düşünsel uçurumları kapatacak yürekli, sorumlu, milli ve vicdanlı tavırlara herkesin özlem duyduğunu dile getiren Bahçeli, “Gün ışığında karanlığa mahkûm edilmekten yorulduk. Her sabah yeni bir kâbusla uyanmaktan, her akşam yeni bir çalkantı ve çarpıklıkla karşılaşmaktan bunaldık. Suyu bulandırıp suçlu arayanlardan, hayallerimizi karartıp önüne gelene çamur atanlardan sıkıldık, artık yeter noktasına geldik. Eminim ki, yaşananları film şeridi gibi gözünüzün önüne getirdiğinizde makul ve masum hiçbir şey göremeyeceksiniz. Kefen edebiyatı yapıp mezar siyasetinden nemalananlar gencecik bedenleri, taptaze filizleri hem istismar ediyor hem de karalıyor.” ifadelerini kullandı.

 

Bahçeli, Kayseri’de seçim gezisinin ikinci gününe Felahiye ilçesinden başladı. Felahiye’de vatandaşlara hitap eden Bahçeli, 30 Mart’ta herkesin mutlaka sandığa gitmesini ve hür iradesiyle oyunu kullanmasını istedi. Ardından partisinin sandık görevlilerini uyardı: “Sayımlar sırasında partimizin sandık görevlileri çok dikkatli olmalı. Hileyle, çalınan oyla, haksız yere kazanma ihtimalini söz konusu etmemeli.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.