Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na ait bir yangın söndürme uçağı daha Antalya’ya ulaştı

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na ait bir yangın söndürme uçağı daha Antalya’ya ulaştı

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na ait İl-76 yangın söndürme uçağının orman yangınları söndürme çalışmalarına katılacağı Antalya’ya ulaştığı bildirildi.

Havacılık kurumlarından bir kaynağın Rus basınına aktardığına göre Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na ait bir İl-76 yangın söndürme uçağı, orman yangınlarını söndürme çalışmalarına katılacağı Antalya’ya ulaştı.

Yetkili, "İl-76 uçağı Antalya Havalimanı’na indi. Uçak Türkiye’deki yangın söndürme çalışmalarına katılacak" diye konuştu.

Daha önce Rusya’nın Türkiye Büyükelçiliği, Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden yangında üç Rus Be-200 yangın söndürme uçağının görev yaptığını duyurmuştu.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı daha önce, Türkiye'nin talebi üzerine yangınlarla mücadele etmek üzere 11 araçtan oluşan birleşik uçak grubu yollayacağını duyurmuştu.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye’nin talebi üzerine yangınlarla mücadele etmek üzere kendi uçaklarından ve Rusya Savunma Bakanlığı’na ait araçlardan oluşan birleşik uçak grubunun yollanacağını açıklamıştı.

Bakanlığın açıklamasında, “Türkiye Cumhuriyeti makamları, çok sayıda Rusya vatandaşının tatil yapmakta olduğu yerleşim yerlerinin ve turistik bölgelerin yakınında meydana gelen şiddetli orman yangınlarının söndürülmesi konusunda Rusya’dan yardım talebinde bulundu. Talebin karşılanmasına karar verildi. Rusya Savunma Bakanlığı ve Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'na ait, 11 adet araçtan oluşan birleşik hava araçları grubu, Türkiye'ye gönderilecek” denmişti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.